Magento en Hiphop / HHVM

Het logo van HHVM a.k.a. Hiphop
Het logo van HHVM a.k.a. Hiphop

Hiphop …. Begint Byte een dansacademie… ? Zeker niet. HHVM a.k.a. Hiphop is een toekomstig alternatief voor het uitvoeren van PHP. Huh??

De grootste PHP gebruiker ter wereld is Facebook. Nu dachten ze daar, “dat moet sneller kunnen”. En warempel, na een paar jaar stevig coden hebben ze een alternatief voor Zend PHP gemaakt die hetzelfde werkt, maar 10% tot 400% sneller is. Bovendien heeft het een leukere naam: Hiphop of HHVM.

Lees verder

Canonical URL in Joomla 3

Canonical URL instellen in Joomla
Canonical URL instellen in Joomla

In de blogpost “Canonical URL instellen in Joomla” beschrijf ik hoe je voor de artikelweergave van het component content in Joomla! 2.x een canonical URL kunt maken. Hiermee kun je voorkomen dat je content dubbel geindexeerd wordt door de zoekmachines. Zoekmachines zijn niet zo dol op duplicate content. In Joomla! 3.x is de plugin “SEF” aangepast, zodat deze naast een mooie URL ook de canonical URL maakt. Het is nu standaard dat Joomla! ook canonical URL kan aanmaken. En dat gaat bijna altijd goed. In de exotische gevallen zoals ik ze beschreef in de vorige blogpost gaat het namelijk nog niet goed. In deze blogpost laat ik de exotische gevallen nog een keer voorbij komen en laat ik zien hoe je de juiste canonical URL kunt aanmaken. 

Lees verder

Nieuwe Byter Marrit!

Nieuwe Byter Marrit
Nieuwe Byter Marrit

Vandaag (1 april, nee geen grap) hebben we weer een nieuwe Byter verwelkomd met taart: onze Salesafdeling is vandaag uitgebreid met Marrit!

Marrit is 30 lentes jong, heeft de sportopleiding gedaan (ALO), heeft gewerkt als intercedente en woont in Amsterdam. Daar komt ze echter oorspronkelijk niet vandaan: met haar komst is het Friese front binnen Byte weer wat steviger geworden.

Met deze vrolijke dame hebben we een ware danseres binnengehaald: Jive, Merengue, Cha Cha Cha, Rock & Roll, ze kan het allemaal! Het is haar dan ook met de paplepel ingegoten: met een dansschool in de familie is ze praktisch op de dansvloer opgegroeid. Leuk detail is dat ze mede-Byter Leoni uit deze periode kent. Samen hebben ze op het teamuitje van afgelopen weekend al laten zien wat ze toen zoal dansten, en dat belooft wat voor de komende Byte-feestjes!

Zoals gezegd vult Marrit het Salesteam aan. Dat betekent dat ze ook een aantal uurtjes per week het supportteam zal versterken. Krijg je d’r aan de telefoon, vraag gerust of ze je de Jive kan leren :-) 

We zijn onwijs blij met deze nieuwe aanwinst. Van harte welkom bij Byte, Marrit!

 

 

Heerlijk stukje taart van klant R-developments

Heerlijk stukje taart van klant R-developments
Heerlijk stukje taart van klant R-developments

Afgelopen vrijdag kregen we als mooie opener van het weekend een heerlijk stukje taart van klant R-developments. Ditmaal kregen wij taart, omdat wij hen hebben geholpen bij het verhuizen van een domeinnaam naar ons. Daar was Bas zo blij mee dat hij ons wilde trakteren op een lekker stukje gebak.

Bas, de taart was erg lekker! We konden zo met een gevuld maagje het zonnetje tegemoet gaan.

Joomla!dagen 2014

Logo Joomla!dagen 2014
Het logo van de Joomla!dagen 2014

Afgelopen weekend vonden de Joomla!dagen 2014 plaats. Het is een jaarlijks terugkerend evenement dat helemaal in het teken staat van het CMS Joomla! Met interessante presentaties voor zowel de beginnende als de gevorderde Joomla! gebruiker. En ook dit jaar stond het conferentiecentrum Woudschoten in Zeist vol met enthousiaste Joomla!gebruikers, -ontwikkelaars en andere geïnteresseerden: twee dagen lang ervaringen uitwisselen, kennis op doen en netwerken.

Byte was net als voorgaande jaren sponsor, we gaven een interessante presentatie en hebben leuke gesprekken gevoerd. Hierbij een kort verslag! Lees verder

Development Efforts – Maart ‘14

toolsIn deze Development Efforts vertellen we je alles over de nieuwste Service Panel releases, vind je meer informatie over de overgang van PHP 5.3 naar PHP 5.4 en praten we je bij over Redis. Sinds gister is deze supergave cachingtool namelijk beschikbaar gemaakt voor onze Business Hosting en Managed Cluster Unit klanten!

  Lees verder

Verslag Puppet User Group @Byte

Peroni
Puppet + pizza = buona

Maandag 10 maart was het tijd voor de eerste Puppet Meetup in 2014 van de Dutch Puppet User Group in het Byte HQ in samenwerking met AT Computing. Eerst werd er informeel bijgepraat met een drankje en pizza, waarbij de laatste als buona werd beoordeeld volgens een Italiaanse Puppeteer. Gezien ‘t feit dat Pinocchio, Puppet aller Puppets, uit Italië afkomstig is, vertrouwen we blindelings op zijn woord. Lees verder

Elgentos brengt ons Doutzen Kroes!

Zelfs een taart staat haar mooi ...
Zelfs een taart staat haar mooi …

Doutzen Kroes staat in onze koelkast! Of nou ja … een taart met haar foto erop dan. Vooral voor de mannen onder ons een zeer aangename verrassing zo net na de lunch :-) 

We hebben deze Doutzen-Kroes-slagroomtaart te danken aan onze partner Elgentos. Zij wilden graag iets gedaan krijgen van Byter Gertjan, en hadden viavia gehoord dat Gertjan om te kopen is met 2 dingen: met koffie en met Doutzen Kroes. Omdat het eerste zo makkelijk is, kozen ze voor het laatste. Zijn reactie sprak boekdelen: dat omkopen is wel gelukt!

Doutzen ligt nu nog te shinen in onze koelkast, maar zal zeer waarschijnlijk het 4-uurtje van vandaag niet overleven. Ik verwacht dat het vechten wordt om wie welk stukje krijgt …

Namens Gertjan en alle andere mannelijke Byters: Elgentos bedankt!

 

 

Hoe werkt Magento met Varnish #3 – Magento plugins

Gastblog van Erik van Rijn, SupportDesk

Varnish laat je shop vliegen!
Varnish laat je shop vliegen #3!

Ja! Het is zover! Varnish is beschikbaar voor Dedicated Magento Servers. Nadat we in deel 1 verschillende Magento versies en in deel 2 Magento templates hebben getest, is het nu de beurt aan plugins: hoe werkt Magento in combinatie met plugins en Turpentine / Varnish?

Er zijn veel plugins voor de Magento omgeving, maar welke werken nu wel en welke werken nu niet in samenwerking met Varnish? Als je denkt ‘ik heb heel veel plugins, dat zal vast niet werken met Varnish’, lees dan snel verder! Want het valt stiekem wel mee … Lees verder

Verslag MUG: Magento koppelen aan externe systemen (OroCRM en ShopCtrl)

MUG: Magento koppelen aan externe systemen
Magento User Group shirt

Vorige week dinsdag vond de Magento User Group “Magento koppelen aan externe systemen” plaats over het koppelen aan externe systemen, met in het bijzonder OroCRM en ShopCtrl. We begonnen de avond met een korte inventarisatie van de ervaringen die er nu zijn met het koppelen van Magento aan externe systemen. Hier kwamen veel verschillende punten naar voren zoals “voorraadbeheer is altijd een ontzettend probleem” en “het ideale marketing management systeem ontbreekt nog”. Genoeg reden om eens in de twee systemen OroCRM en ShopCtrl te duiken en te kijken wat zij te bieden hebben. Lees verder