Byte weekendje weg 2014

Het Byte weekendje weg!
Het Byte weekendje weg!

Afgelopen weekend was het jaarlijkse Byte weekendje weg naar bestemming onbekend! Hét weekend waar alle Byters een jaar naar uitkijken. In dit blog lichten Supporter Teni en Techie Hans een tipje van de sluier op. Byte behind the scenes . . .

Lees verder

Development Efforts – augustus #16

 

OnderhoudMaandelijks terugkerend zijn de wijzigingen aan het Service Panel. Veel wijzigingen aan het Service Panel zijn niet direct zichtbaar, maar maken onopgemerkt het leven van onze webbouwers en developers een stuk makkelijker. Andere wijzigingen zijn juist weer heel zichtbaar. In deze development efforts alles over de Service Panel wijzigingen en releases van afgelopen tijd, de vele updates voor Hypernode en gaan we nog even in op het begrip BPU en wat we hebben gedaan om ervoor te zorgen dat (bijna) niemand hier nog last van heeft.

Lees verder

Goede back-ups maken voor dummies!

back-ups maken!
back-ups maken!

Back-uppen is niet het spannendste werk van een webontwikkelaar. Eigenlijk begint het juist spannend te worden als je geen back-ups maakt! Omdat het een vervelend saai klusje is (wat er vaak bij in schiet) is het hoog tijd om op een rijtje te zetten welke back-ups er echt toe doen in web-beheer-land! Lees verder

Nieuwe regels voor Webwinkels

Wetgeving Koop op Afstand vernieuwd
Wetgeving Koop op Afstand vernieuwd

De nieuwe consumentenwetgeving Koop op Afstand is per 13 juni 2014 ingegaan en dat betekent nieuwe regels voor webwinkels. De oude wetgeving stamt nog uit 1997 toen e-commerce eigenlijk net begon. Inmiddels zijn er alleen al in Nederland bijna zestigduizend webwinkels en worden webshops steeds internationaler.

Wat betekenen deze nieuwe regelgeving voor webwinkeliers en webwinkelklanten? Wat zijn de belangrijkste wijzigingen? Wij zetten ze graag even voor je op een rijtje.

Deze gastblog is geschreven door Magento developer Isolde van Oosterhout (www.solswebdesign.nl) waarvoor hartelijk dank! Lees verder

Taart van Bellyfashion voor Hypernode

Taart van Bellyfashion
Taart van Bellyfashion

Taart, taart, taart, we krijgen er nooit genoeg van. Ditmaal hebben we een wel heel bijzonder taart ontvangen; een taart van klant Bellyfashion voor het overzetten van hun
shop naar Hypernode. Ze zijn super blij met het resultaat (de site is 2 keer sneller geworden) en wij hadden een lekker stukje taart om van te genieten. Dus dat is een win-win situatie :-) Bedankt Bellyfashion!

Nieuwe medewerker: Bram!

Onze nieuwe medewerker Bram
Onze nieuwe medewerker Bram

Gisteren hebben we een nieuwe medewerker mogen verwelkomen, Bram! Bram was al vaker bij Byte te vinden. Als bedrijfsvriend liep hij al menig Byteborrel en feestje af. Onlangs besloten we echt werk van hem te maken. En met succes! Tijdens zijn sollicitatieprocedure schreef hij zo’n mooie oplossing voor zijn opdracht, dat we deze meteen hebben geïmplementeerd. Die wilden we niet laten lopen! Vandaag was het eindelijk zover en mochten we de talentvolle Python programmeur inlijven in ons DevOps team.

Bram gaat aan de slag in het Provisioning API project. In dit project gaan we nog meer van de logica van onze systemen vastleggen in code, zodat we een nog hogere mate van automatisering en veiligheid bereiken.

Welkom bij Byte, Bram!

 

 

Development Efforts – juli #15

toolsHet is dan misschien zomer, maar voor Byte is het alles behalve komkommertijd. Juist met de rust die de zomer met zich meebrengt storten we ons in allerijl op verschillende projecten zoals Hypernode en verbeteringen aan het Service Panel. Ook biedt deze tijd van het jaar veel ruimte om onze nieuwe huisstijl en merkidentiteit die we jullie onlangs hebben gepresenteerd extra snel door te voeren in onze communicatiemiddelen- en kanalen. Ook onze MarCom afdeling zit zeker niet stil. Ze zijn druk bezig met verschillende evenementen, want dit seizoen willen we natuurlijk optimaal genieten van ons dakterras en dat betekent: BBQ’en! (en serieuze workshops, want er moet ook gewerkt worden).

In deze Development Efforts post gaan we vooral in op Hypernode en een aantal coole verbeteringen aan het Service Panel.

Lees verder

Hoe krijg je meer traffic naar je Magento shop?

MUG workshop 2014

Het is een bekende regel voor een succesvolle webshop; meer traffic = meer conversie = meer omzet. Maar hoe krijg je meer traffic naar je Magento shop en krijg je dus een succesvollere webshop? De zomerperiode kan voor een terugloop in de omzet zorgen, dus dan denk je waarschijnlijk juist nu om traffic generatie aan te pakken. Nou dat schikt! Op vrijdag 5 september vindt er een Magento User Group Workshop plaats die geheel in het teken staat van traffic genereren. Lees verder

Rich Snippets in Magento 1.9.x

Magento Rich Snippets
Magento Rich Snippets

This blog post will show you how to implement the Rich Snippet for product availability when the HTML for price and product availability are not in the same parent div. Magento 1.9.x was released with a new theme called rwd (Responsive Web Dedsign). Both product availability and price are separated in this new Magento theme. They don’t appear in the same parent div anymore which makes implementation of Rich Snippets as described in my earlier blog post “Magento Rich Snippets made easy” not possible. According to some tests the Rich Snippets don’t appear correctly when I use two separate item scopes for item type Offer. One of them is filled item property price and another with item property availability. Continu to read this blog post and learn how to solve it.
Lees verder