Release WordPress 4.3 en Drupal 7.39 & 6.37

Snelle website WordPress

Het WordPress team heeft een nieuwe release uitgebracht: WordPress 4.3, genaamd Billie (als eerbetoon aan jazz artiest Billie Holiday). Meer informatie over WordPress 4.3 vind je op WordPress.org

Drupal heeft twee security releases uitgebracht, Drupal 7.39 en 6.37. Omdat het security releases betreft raden we je aan zo snel mogelijk te updaten. Meer informatie over de releases vind je op Drupal.org.

Lees verder

Twee nieuwe Byters!

foto4We hebben afgelopen tijd weer twee nieuwe helden mogen verwelkomen. Ze zijn ondertussen al door hun proeftijd heen en ze zijn al mee geweest op het legendarische Byte weekendje weg 2015. Hoog tijd dus om deze twee aan jullie voor te stellen!

 

 

 

Lees verder

Byte weekendje weg 2015

foto
Voor ons allereerste kantoor in Enschede

Afgelopen weekend was het jaarlijkse Byte weekendje weg! Hét weekend waar alle Byters een jaar lang naar uitkijken. In dit blog blikken Hypernode owner Folkje en sales-topper Sanne terug op een geslaagd weekend. Byte behind the scenes . . .

Lees verder

Nieuw design voor inloggen op het Service Panel

Byte_nieuwe_inlogVanaf vandaag ziet het inlogscherm voor het Service Panel en bytenoodhulpdienst.nl er anders uit dan je gewend bent. We gebruiken nu één inlogscherm dat hetzelfde is voor alle diensten van Byte. Er staat daarom ook “inloggen bij Byte” in plaats van inloggen bij de betreffende dienst. Daarnaast wijzigt de URL in beide gevallen naar auth.byte.nl met daarachter een authenticatiecode.

Voor de rest blijft alles hetzelfde: je logt nog steeds in met je klantgegevens en aan de URL’s en achterliggende pagina’s wijzigt niets.

Security release WordPress 4.2.4

Snelle website WordPressHet WordPress team heeft de nieuwe versie WordPress 4.2.4 uitgebracht. Met deze versie zijn een aantal veiligheidsproblemen en bugs opgelost. WordPress 4.2.4 is een security release voor alle voorgaande WordPress versies. Omdat het een security release betreft raden wij iedereen met klem aan om zo snel mogelijk de nieuwe versie te installeren.

Voor meer details over de release verwijzen we je graag naar de blogpost van het WordPress team op wordpress.org. Lees verder

Wederom security patch voor Magento (SUPEE-6482)

MagentoGisteravond (4 augustus) is er door Magento weer een nieuwe security patch uitgebracht: SUPEE-6482. De nieuwe security patch pakt in totaal vier beveiligingsproblemen aan: twee voor Community Edition en nog twee extra issues voor Enterprise Edition.

Tegelijkertijd is ook een nieuwe release uitgebracht waarin de patch is opgenomen: Community 1.9.2.1. Voor Enterprise gebruikers wordt morgen (6 augustus) de nieuwe release 1.14.2.1. en een uitgebreide versie van de security patch uitgebracht.

Let op! Er is vanochtend wereldwijd veel onduidelijkheid ontstaan rondom deze patch. In eerste instantie leek de patch die Magento aanbiedt niet compleet te zijn. De fix voor 2 van de 4 issues leek te missen.

Inmiddels heeft Magento haar communicatie echter aangepast: voor Community Edition zijn er maar twee issues welke allebei worden gepatched in SUPEE-6482. De twee issues die gemist werden in de patch blijken nu enkel van toepassing te zijn op Enterprise edition. Deze uitgebreide versie van SUPEE-6482 voor Enterprise wordt pas morgen beschikbaar gesteld. De patch SUPEE-6482 voor Community is dus wel compleet, de communicatie van Magento was alleen ietwat onhandig … (zo stellen ze zelf ook 😉

 

Lees verder

Vrijdag 7 augustus tot 15:00 uur bereikbaar

supportfotoVrijdag 7 augustus is het weer zover: het traditionele Byte weekendje weg! Daarom sluiten wij op vrijdag 7 augustus om 15:00 uur onze supportlijnen. We zijn dan niet meer telefonisch of per mail te bereiken. We gaan dit weekend naar Duitsland maar wat we precies gaan doen blijft natuurlijk een verrassing. Maandag 10 augustus staan de supportmedewerkers vanaf 09:00 uur weer klaar om je fris en fruitig te woord te staan. Lees verder

Image optimizer op het Hypernode platform

image_optimizer_HypernodeBehaal een flinke snelheidswinst door alle afbeeldingen op je Magento shop te optimaliseren. Dit kan een tijdrovende klus zijn maar niet op ons Hypernode platform. Daar hebben we een gave feature die je hierbij kan helpen: de Image optimizer. Deze optimaliseert automatisch al je afbeeldingen. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je binnen enkele minuten de Image optimizer van Hypernode kan instellen.
Lees verder

Magento User Group (MUG) – terug van weggeweest

Byte organiseert al een aantal jaar de Magento User Group i.s.m. SupportDesk in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomsten komen Magento webshop-eigenaren en developers bij elkaar om kennis uit te wisselen en over verschillende onderwerpen te discussiëren. De agenda wordt per bijeenkomst vastgesteld en kan zowel technisch als commercieel zijn.

Het afgelopen jaar hebben we goed nagedacht over de opzet van de MUG en zijn we tot de conclusie gekomen dat we het voortaan anders willen gaan doen. Meer kwaliteit en minder kwantiteit. Lees verder

Security release WordPress 4.2.3

Snelle website WordPressHet WordPress team heeft de nieuwe versie WordPress 4.2.3 uitgebracht. Met deze versie zijn een aantal veiligheidsproblemen en 20 bugs opgelost. Omdat het een security release betreft raden wij iedereen met klem aan om zo snel mogelijk de nieuwe versie te installeren. Voor meer details over de release verwijzen we je graag naar de blogpost van het WordPress team op wordpress.org.

Lees verder