Vernieuwde Byte Kennisbank

De nieuwe Byte KennisbankAlles is wel eens aan een opfrisbeurt toe, zo ook onze Kennisbank. De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan een nieuwe en verbeterde versie van de Kennisbank. Dit naar aanleiding van feedback van onze klanten en de wens om er zelf makkelijker mee te kunnen werken. En vanaf vandaag is het zover: de Kennisbank draagt een nieuw jasje en is (aan de achterkant) verhuisd van MediaWiki naar WordPress! Lees verder

Let op .nl-domeinhouders: phishingmail in naam van SIDN

SIDN_phishingDomeinnaamhouders met een .nl-domein ontvangen deze dagen mogelijk een e-mail van het SIDN. Het SIDN registreert en beheert alle .nl-domeinnamen. Het onderwerp van de mail luidt ‘Domeinnaam .nl updaten’. Ontvangers van de mail wordt gevraagd om ‘in te loggen met de inloggegevens voor uw websitebeheer’ om hun domeinnaam te kunnen behouden.

Let op: deze mail is niet afkomstig van SIDN, maar is phishing! Ontvang je zo’n mail, dan vraagt het SIDN je melding te maken via Fraudehelpdesk.nl. Ontvang je een bericht waarover je twijfelt? Bel ons gerust even. Lees verder

Website snelheid: 8 mythes en 11 tips om je site te versnellen

website snelheidNiks levert grotere irritatie op dan een trage site. Iedereen wil graag een supersnelle website waarbij je met één druk op de knop de snelheid kan optimaliseren. Helaas is het niet zo simpel. Vele factoren spelen een rol, en de precieze invloed van elke actie verschilt soms per site. Waarom is website snelheid nou eigenlijk zo belangrijk? Wat is nou echt de invloed van caching, bots en afbeeldingen? Waar moet ik beginnen als ik mijn site wil gaan versnellen?  Lees verder

Haal meer uit New Relic: kom naar de workshop

Byte-New-RelicWe hebben al veel geschreven over de performance analyse tool New Relic en ons unieke partnerschap. New Relic is een fantastische analyse tool met heel veel mogelijkheden. Het geeft je direct toepasbare inzichten in de performance van je website. Maar de vele mogelijkheden maken het wel lastig om door de bomen het bos te blijven zien en optimaal gebruik te maken van deze tool. Daarom organiseren wij i.s.m. SupportDesk een workshop New Relic op donderdag 25 juni.

Lees verder

Lek in Magento Aheadworks blog extensie

Magento_HypernodeEr is een ernstig veiligheidslek ontdekt in de Aheadworks blog extensie voor Magento, waardoor kwaadwilligen misbruik kunnen maken van je Magento shop. Het lek is aanwezig in de versies 1.3.8 en 1.3.9. Alle eerdere versies zijn niet kwetsbaar.

Aheadworks heeft een update uitgebracht voor de extensie: 1.3.10. Door deze laatste versie te installeren is je shop beveiligd tegen het lek. Gebruik je een oudere versie? Update dan ook naar versie 1.3.10. Hoewel oudere versies niet kwetsbaar zijn voor dit lek, is het uit veiligheidsoverwegingen altijd raadzaam gebruik te maken van de meeste recente versie van een extensie, CMS, etc.

Lees verder

Labtest: 6 keer snellere laadtijden met Varnish

Varnish bij ByteCaching versnelt een site aanzienlijk. Dat hoef ik niet te vertellen. Varnish cache wordt vaak gezien als de holy grail onder de cachingtechnieken (als je het goed geïmplementeerd krijgt). In deze blogpost laat ik in de vorm van een labtest zien hoeveel snelheidswinst vier websites (met verschillende CMS’en) daadwerkelijk bereiken met Varnish.

Let wel: ik laat Magento webshops even buiten beschouwing. Wil je Magento echt versnellen, lees dan de labtest m.b.t. Hypernode technologie. Lees verder

Byte tijdens Meet Magento 2015

Schermafbeelding 2015-05-22 om 12.05.39Volgende week is het zover, de zevende editie van Meet Magento. Op woensdag 27 en donderdag 28 mei komen honderden webshop eigenaren, e-commerce experts en developers naar de Jaarbeurs in Utrecht om kennis op te doen, ervaringen uit te wisselen en te netwerken. Als echte Magento liefhebber wil je dit event zeker niet missen!

Byte zal uiteraard ook op beide dagen aanwezig zijn. Kom langs onze stand en maak kennis met de knappe koppen achter Byte. Ook als je wilt bijpraten of een technische vraag hebt staan wij voor je klaar. Dus grijp je kans en kom langs.

Lees verder

Let op voor malafide versie PuTTY

Byte Brute force protectionOnlangs is bekend geworden dat er een gehackte versie van PuTTY, een open source SSH applicatie, actief verspreid wordt. Door middel van een actieve SEO campagne worden mensen naar de kwaadaardige versie gelokt. Zodra je deze verkeerde versie download en in gebruik neemt kunnen kwaadwillenden jouw SSH credentials onderscheppen, waarmee ze vervolgens kunnen inloggen op jouw shell en direct toegang hebben tot al je bestanden. Voor meer uitgebreide informatie over deze kwaadaardige versie van PuTTY verwijzen we je graag naar de blogposts van Cisco en Symantec. Lees verder

Betere zoekresultaten in Magento met Sphinx Search

Sphinx_Search bij ByteKim zoekt goudgele sandalen met hak. Ze heeft van een vriendin gehoord dat jouw shop die verkoopt. Wat zij ook intypt in de zoekmachine, ze krijgt duizenden resultaten, maar niet een goudgele sandaal met hak. Ze probeert het zelfs met de merknaam. Ze weet het merk niet helemaal meer, maar ze vindt ook niets wat er op lijkt. Gefrustreerd klikt ze je shop weg. Ze probeert het wel bij een andere webshop.

 

In een goedgevulde webshop is de zoekfunctie van grote invloed op de conversie. Magento heeft een eigen zoekfunctie die standaard in je installatie zit. Deze werkt echter vaak slecht en traag. Als developer kun je daar twee dingen aan doen: de ingebouwde search tweaken of een externe search-oplossing inbouwen. Het tweede levert verreweg de beste resultaten, maar is niet eenvoudig en kost flink wat developmenturen.

Maar goed nieuws: op het Hypernode platform hebben we de beste externe Search standaard voor je geïnstalleerd: Sphinx Search. Jij hoeft alleen maar een extensie te downloaden. Lees verder