Magento 2 hosting, we’re on our way!

Magento 2 hosting van ByteAfgelopen dinsdagavond was het eindelijk zover. 1626 dagen, 10 uur en 31 minuten nadat Magento 2 in 2010 was aangekondigd werd ze eindelijk definitief gereleased. Zoals we eerder beschreven zitten er veel verbeteringen in Magento 2 die het het waard maken om te upgraden. Maar, de veranderingen in Magento 2 hebben niet alleen effect op het platform. Ook onze hosting moet hiervoor flink onder de loep. We geven je graag alvast een kijkje in onze keuken… Lees verder

Geen Byte klanten getroffen door Credit Card Hijack

Geen_Byte_klanten_betrokken_bij_credit_card_hijackVannacht hebben alle Magento gebruikers een mail van Magento ontvangen met daarin een waarschuwing voor een nieuw ontdekte credit card fraude. Wereldwijd zijn 3500 shops geïnfecteerd met een kwaadaardige Javascript code waarmee credit card gegevens afgetapt worden. Van deze 3500 shops zijn er 88 Nederlandse shops. Geen van deze 88 shops worden echter bij Byte gehost. Op dit moment wordt aangenomen dat de hackers via het in februari ontdekte Shoplift zijn binnengekomen, en Byte heeft destijds extra maatregelen genomen tegen dit lek.

Meer technische informatie over deze credit card fraude vind je op ons blog. Lees verder

Hoe ga je als webdevelopment bureau om met uren voor versiebeheer?

VersiebeheerHet is een gegeven binnen de IT: elk systeem moet zo eens in de zoveel tijd geüpdatet worden. De systemen verbeteren zichzelf met bugfixes en nieuwe features, maar belangrijker nog: er worden belangrijke beveiligingslekken mee gedicht. Vooral dit laatste heeft webdevelopment bureaus wereldwijd de afgelopen weken flink bezig gehouden. Maar niet voor elke klant is het vanzelfsprekend dat dit soort onderhoud erbij hoort. Het verkopen van deze uren kan daarom nog wel eens een uitdaging zijn.  Lees verder

Byte “goed-bezig” vakantie – Cinekid festival

CineKidNet als vorig jaar heb ik dit jaar weer vrijwilligerswerk gedaan voor het coolste mediafestival voor kinderen in Nederland: Cinekid. Cinekid vindt elk jaar plaats tijdens de herfstvakantie bij de Westergasfabriek in Amsterdam. Aangezien Byte vrijwilligerswerk stimuleert, mocht ik dit jaar een week “gratis” extra helpen op het festival. Zo kon ik mij twee weken lang inzetten voor Cinekid! Super bedankt Byte. :)

 

Via deze blog wil ik jullie graag iets vertellen over Cinekid en waarom dit festival zo dicht bij mijn hart ligt.

Lees verder

Nieuwe ransomware hack ontdekt in Magento

Magento_backdoor_ByteGisteren kwam naar buiten dat er een nieuw soort ‘hack’ is ontdekt. Via een backdoor in Magento installaties is het voor kwaadwillenden mogelijk shops te infecteren met ransomware. Wereldwijd zijn al meerdere geïnfecteerde Magento shops gerapporteerd. Deze shops zijn ontoegankelijk gemaakt en de shopeigenaren zijn afgeperst met het betalen van bitcoins in ruil voor het terugzetten van de site (in de IT ‘RansomWare‘ genoemd).
Lees meer over deze hack op Tweakers.net.

Op de door ons ontwikkelde site MageReport.com hebben we de check “Ransomware detected?” toegevoegd. Hiermee controleren we of er geëncrypte bestanden in je site staan die niet geëncrypt zouden moeten zijn, en of de backdoor aanwezig is. Je vindt daar ook how-to’s voor het oplossen van de hack.

Check dus graag z.s.m. je shop op MageReport.com.

Hoe ga je als webdevelopment bureau om met klanten die niet willen betalen voor versiebeheer?

versiebeheer_2In de eerste blogpost in deze serie besprak ik met 7 webdevelopment bureau’s hoe zij omgaan met de uren voor versiebeheer. Want die uren zijn bepaald niet sexy, de site lijkt er op eerste gezicht geen haar beter van te worden, en toch kost het je klant weer geld. Ik was benieuwd hoe deze partijen dat aanpakken en liet me inspireren door de verschillende invalshoeken.
Waar de partijen echter ook allemaal mee te maken hebben: klanten die überhaupt niet willen betalen voor versiebeheer. Dat zul jij als webdeveloper ook herkennen. Je krijgt het belang van versiebeheer en onderhoud niet aan ze uitgelegd. Wat doe je daar dan mee? Ik vroeg het ze.  Lees verder

Hoe ga je als webdevelopment bureau om met versiebeheer: 7 tips van je concullega’s

Versiebeheer_3_byteHoe ga je als webdevelopment bureau om met versiebeheer? Hanteer je onderhoudscontracten, schrijf je voor elke update een offerte of werk je op basis van nafacturatie? En wat doe je met klanten die echt het nut niet zien van versiebeheer en er niet voor willen betalen? Deze onderwerpen besprak ik in de vorige twee blogposts van deze serie met 7 webdevelopment bureau’s, partners van Byte. In deze gesprekken bleken partijen handige trucjes te hanteren die ze graag nog willen delen. Hieronder 7 tips van je ‘concullega’s’. Lees verder

Wat betekent Magento 2 voor jou als ontwikkelpartij?

De release van Magento 2 staat voor het eind van het jaar gepland. Op een aantal slimme veranderingen aan het platform na, betekent dit voor jou als Magento-ontwikkelpartij dat je jezelf weer eens flink achter de oren zal krabben. Wat betekent de komst van Magento 2 voor jullie? In hoeverre onderneem je nu al actie en hoe ga je de overgang straks aanpakken? Om je een handje te helpen vroegen we een aantal partijen hoe zij omgaan met de overgang naar Magento 2.

Lees verder