Image optimizer op het Hypernode platform

Magento

Behaal een flinke snelheidswinst door alle afbeeldingen op je Magento shop te optimaliseren. Dit kan een tijdrovende klus zijn maar niet op ons Hypernode platform. Daar hebben we een gave feature die je hierbij kan helpen: de Image optimizer. Deze optimaliseert automatisch al je afbeeldingen. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je binnen enkele minuten de Image optimizer van Hypernode kan instellen.
Lees verder

Magento User Group (MUG) – terug van weggeweest

Byte organiseert al een aantal jaar de Magento User Group i.s.m. SupportDesk in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomsten komen Magento webshop-eigenaren en developers bij elkaar om kennis uit te wisselen en over verschillende onderwerpen te discussiëren. De agenda wordt per bijeenkomst vastgesteld en kan zowel technisch als commercieel zijn.

Het afgelopen jaar hebben we goed nagedacht over de opzet van de MUG en zijn we tot de conclusie gekomen dat we het voortaan anders willen gaan doen. Meer kwaliteit en minder kwantiteit. Lees verder

Security release WordPress 4.2.3

Snelle website WordPressHet WordPress team heeft de nieuwe versie WordPress 4.2.3 uitgebracht. Met deze versie zijn een aantal veiligheidsproblemen en 20 bugs opgelost. Omdat het een security release betreft raden wij iedereen met klem aan om zo snel mogelijk de nieuwe versie te installeren. Voor meer details over de release verwijzen we je graag naar de blogpost van het WordPress team op wordpress.org.

Lees verder

Kritieke security patch voor Magento (SUPEE-6285)

Magento

Update 14-7-2015: Gebruik je Magento versie 1.9.0.0 tot 1.9.1.1? Installeer dan nu de geüpdatet patch die Magento onlangs heeft uitgebracht. Magento heeft je hierover ook gemaild. Deze update is uitgebracht, omdat de originele versie voor problemen met je shop kon zorgen. Hoe je de patch kunt installeren, wordt uitgelegd op onze kennisbank.

Gisteravond (7 juli 2015) heeft Magento al haar gebruikers gemaild met de oproep zo snel mogelijk een nieuwe security patch te installeren. Het Magento team heeft een nieuw lek ontdekt waarmee kwaadwillenden klantgegevens uit Magento installaties kunnen halen. In haar mail stelt Magento dat er tot op heden nog geen gevallen van misbruik zijn gerapporteerd, maar dat het belangrijk is direct de patch te installeren om dit ook de komende dagen te voorkomen.
Lees verder

Stap nu over naar PHP 5.6

PHP_upgrade_the_Byte_wayPHP brengt om de zoveel tijd een nieuwe en verbeterde versie uit. De nieuwste versie is PHP 5.6 en sinds deze week kunnen onze klanten daar ook gebruik van maken. In het Service Panel kan je onder het kopje PHP instellingen de nieuwste versie terugvinden. Update naar PHP 5.6 om gelijk te profiteren van de nieuwste en meest stabiele versie van PHP.

Lees verder

15 Tips voor een snelle Magento webshop

Magento_HypernodeDe snelste manier om online meer geld te verdienen? Zorg dat je online shop één seconde sneller geladen wordt. Naast dat de conversie toeneemt heeft een snellere shop ook een lagere bounce rate, een hogere order value en bezoekers blijven langer hangen op de pagina. Onderstaande afbeelding uit een presentatie van Kristian Sköld, tijdens Digital Marketing Live, geeft het effect van een gemiddelde laadtijd die 1 seconde sneller is goed weer. Lees verder

Security release Joomla! 3.4.2

Joomla logoHet Joomla team heeft de nieuwste versie in de Joomla! 3.x versie gereleased: Joomla! 3.4.2. Joomla! 3.4.2 is een security release en lost een aantal veiligheidsproblemen op. We raden daarom al onze Joomla! klanten aan zo snel mogelijk te updaten naar deze nieuwste versie. Zo houd je je site veilig.

Lees verder

Vernieuwde Byte Kennisbank

De nieuwe Byte KennisbankAlles is wel eens aan een opfrisbeurt toe, zo ook onze Kennisbank. De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan een nieuwe en verbeterde versie van de Kennisbank. Dit naar aanleiding van feedback van onze klanten en de wens om er zelf makkelijker mee te kunnen werken. En vanaf vandaag is het zover: de Kennisbank draagt een nieuw jasje en is (aan de achterkant) verhuisd van MediaWiki naar WordPress! Lees verder

Let op .nl-domeinhouders: phishingmail in naam van SIDN

SIDN_phishingDomeinnaamhouders met een .nl-domein ontvangen deze dagen mogelijk een e-mail van het SIDN. Het SIDN registreert en beheert alle .nl-domeinnamen. Het onderwerp van de mail luidt ‘Domeinnaam .nl updaten’. Ontvangers van de mail wordt gevraagd om ‘in te loggen met de inloggegevens voor uw websitebeheer’ om hun domeinnaam te kunnen behouden.

Let op: deze mail is niet afkomstig van SIDN, maar is phishing! Ontvang je zo’n mail, dan vraagt het SIDN je melding te maken via Fraudehelpdesk.nl. Ontvang je een bericht waarover je twijfelt? Bel ons gerust even. Lees verder