groupg 642003: een webcluster (van onze twee Sun Fire's :)) voor 300 sites (van ongeveer 6MB per stuk :)) opzetten kostte 1 spontane nacht.
2006: een vers 40 node web-, database en filecluster om naadloos te migreren met duizenden sites tussen Enschede en Amsterdam kost 2 maanden.
2010: een extra webcluster, met MySQL-masters en replicators en een ZFS systeem neerzetten kost twee weken.
2012: een extra webcluster met alle die toeters en bellen neerzetten kost 4 uur, of het nu 4 of 20 nodes zijn.
2013: een extra webcluster met toffere toeters en nog betere bellen is 1 script runnen, ongeacht het aantal nodes.

Consequent werken aan standaardisatie, automatisering, decentralisatie, clustering en SPOF hunting brengt ons elke keer dichter bij de befaamde 99,999%. Met visie en mooie mantra's in het achterhoofd halen we het meest uit Graphite, Puppet, GIT en Observium, maar ook uit onze eigen meet en regelsystemen.

Bij die missie kunnen we goed versterking gebruiken! We zoeken iemand die ons kan helpen met het uitdenken van - en in samenwerking met een enthousiast, slim en jong team ontwikkelen van - het Byte platform, zodat Byte altijd voorop blijft lopen met de hostingontwikkelingen en voorbereid is op de klanten van morgen, de bedreigingen van vandaag en morgen en inspeelt op de wensen van onze partners.

Wat zoeken we in jou?

Je houdt ervan om lastige problemen tot op de bodem uit te zoeken en een oplossing te presenteren waar je collega's plaatsvervangende trots voor voelen. Daartoe maak je systemen abstracter, zelfhelender en elimineer je afhankelijkheden. Oude code vervang je lachend door Python haiku's. Samen met je collega's bouw je een platform waar klanten zo blij mee zijn dat ze ons taarten sturen. En je vindt het niet erg om over je mooiste vondsten een blog te schrijven of een presentatie te geven op een meetup.

Jouw functieomschrijving

 • 30% Automatiseren van (nu) handmatige processen. Alle repetitive handelingen uitbannen. Dat betekent onder andere: automatische fout- en trendanalyse op onze meetsystemen en bijbehorende acties programmeren. Analyse van complexe problemen en daar oplossingen voor bedenken en borgen.
 • 30% Architectuur. Nadenken over de grote lijn, structurele verbeteringen in ons platform onderzoeken en ontwerpen. Hoe kunnen we de zaken slim (her)organiseren zodat het ons meer oplevert en minder tijd kost? Hoe zorgen we ervoor dat het platform met 30x de huidige belasting even snel en veilig is?
 • 30% Verantwoordelijk voor nieuwe technieken. Testen en onderzoeken van nieuwe technieken. Integratie van nieuwe techniek in bestaande of nieuwe producten.
 • 10% Zelf te besteden, bijlezen, cursus, ergens anders helpen?
 • Je werkt steeds met 1 of meer junior medewerkers, waarbij je een sturende rol aanneemt: coaching, begeleiding en sturing. Niet als manager, maar als voorman.

Jouw profiel

 • Je bent een zeer abstracte denker, maar weet het wel naar de dagelijkse realiteit te vertalen. Je voelt je als een vis in het water in complexe systemen.
 • Je hebt 3+ jaar Linux ervaring en 3+ jaar programmeerervaring (bij voorkeur Python);
 • Je hebt ervaring met het ontwerpen van complexe systemen;
 • Je bent initiatiefrijk, ondernemend, hebt gevoel voor humor en bent integer.
 • Je bent positief ingesteld en oplossingsgericht. Je denkt in oplossingen en niet in de beperkingen van de status quo.
 • Je kunt een goede balans vinden tussen pragmatisme en perfectie, wat leidt tot oplossingen waar je a) trots op bent en die b) op tijd af zijn.
 • Secuur, maar geen perfectionist: je zult code tegenkomen die niet fraai is, maar het wel doet;
 • Je kunt prioriteiten stellen en anderen daar ook goed bij helpen;
 • Je doet wat je zegt, en zegt wat je doet (en niet doet);
 • Je hebt een focus op communicatie.

Dit krijg je ervoor terug

Ontspannen schouders door massage op kantoor. We lunchen altijd met een grote groep met superlekkere salades. Fresh fruit a plenty. Koffie zo lekker, dat iedereen na 4 uur als een stuiterbal door kantoor knalt. Geluids- en licht installaties die ondertussen door 6 man getild moet worden. Twee dakterrassen met uitzicht over het IJ en CS. Soms dansende Ops-meisjes op de tafels bij donder- en vrijdagmiddagborrels. Pingpongtafel met donderdagavondcompetitie. Ergonomische ballen. Reiskosten kun je terugkrijgen als je het lief vraagt en we zorgen voor aangename aanvulling van je saldo elke maand.

Geïnteresseerd?

We kijken graag zo snel mogelijk of er een persoonlijke match is. Stuur een mailtje met een eigen project, CV in YAML of een screencast van je laatste Anonymous optreden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en overtuig HRM-vrouwe Lilyan van jouw gekniptheid voor de job!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


youatbyte

Naar het vacature en stageoverzicht