thumbs_down_64De kwaliteit van webshops neemt af. Zo bleek uit de op 11 mei gepubliceerde jaarlijkse ICT Barometer onderzoeksresultaten van Ernst & Young. Deelnemers van het onderzoek klagen net als vorig jaar het meest over hoge verzendkosten. Nieuw binnengekomen in de top 10, is de slechte kwaliteit van de website. Deze ergernis staat maar liefst op de tweede plek! De nummer 3, 4 en 5 worden dit jaar ingenomen door klachten over het logistieke proces.

Slechte website hoogste "nieuwe binnenkomer"

Slechte websites haalden vorig jaar nog niet eens de top 10 grootste ergernissen van online shoppers in het jaarlijkse onderzoek van Ernst & Young (bron: Marketingfacts). Dit jaar staat deze klacht op de tweede plek: 45 % van de ondervraagden stoort zich hieraan!

Kwaliteit websites en Google

logo_google_64Ook Google ergert zich blijkbaar behoorlijk aan de slechte websites. Het afgelopen jaar is er immers behoorlijk wat aandacht besteed aan de kwaliteit van websites:

  1. Site snelheid, draagt sinds april 2010 bij aan de positionering in Google;
  2. In februari 2011 maakte Google bekend de kwaliteit van de content van webpagina's mee te nemen in het algoritme;
  3. Het is sinds kort mogelijk om de Sitesnelheid (Site Speed) te meten in het nieuwe Google Analytics (beta). Lees meer daarover in het bericht van 4 mei 2011 op het officiële Google Analytics blog.

Blijf uw webshop optimaliseren

Mensen en zoekmachines als Google stellen steeds hogere kwaliteitseisen. Als u succesvol wilt blijven, is het dan ook van groot belang dat u ervoor zorgt dat uw webshop aan deze eisen voldoet.

We dragen als hostingprovider graag bij aan het sneller maken van uw shop door geavanceerde clusterhosting en Magento hosting. Maar er is natuurlijk veel meer nodig dan dat om te zorgen dat een website snel laadt. Weten wat u zelf kunt doen? Op onze kennisbank vindt u een aantal pagina's vol tips: