Magento4 min lezen

Betere zoekresultaten in Magento met Sphinx Search

Door Tom Ketels op dinsdag, 19 mei, 2015

Betere zoekresultaten in Magento met Sphinx Search

In dit artikel

Sphinx_Search bij ByteKim zoekt goudgele sandalen met hak. Ze heeft van een vriendin gehoord dat jouw shop die verkoopt. Wat zij ook intypt in de zoekmachine, ze krijgt duizenden resultaten, maar niet een goudgele sandaal met hak. Ze probeert het zelfs met de merknaam. Ze weet het merk niet helemaal meer, maar ze vindt ook niets wat er op lijkt. Gefrustreerd klikt ze je shop weg. Ze probeert het wel bij een andere webshop. 
In een goedgevulde webshop is de zoekfunctie van grote invloed op de conversie. Magento heeft een eigen zoekfunctie die standaard in je installatie zit. Deze werkt echter vaak slecht en traag. Als developer kun je daar twee dingen aan doen: de ingebouwde search tweaken of een externe search-oplossing inbouwen. Het tweede levert verreweg de beste resultaten, maar is niet eenvoudig en kost flink wat developmenturen.
Maar goed nieuws: op het Hypernode platform hebben we de beste externe Search standaard voor je geïnstalleerd: Sphinx Search. Jij hoeft alleen maar een extensie te downloaden.

Wat is Sphinx Search?

Sphinx vervangt de standaard Magento zoekmachine, de zoekmachine die jouw bezoekers gebruiken om een product in je webshop te vinden. Er zijn een hele boel externe Search oplossingen voor Magento, zoals SOLR, Elasticsearch, Searchinise en Tweakwise. Sphinx Search wordt door de Magento gebruikers het best gewaardeerd (Sphinx staat op nr 2 bij Highest Rated extensies op Magento Connect)

Sphinx_voorbeeld_relevantere_zoekresultaten 2

De zoekresultaten zijn bij Sphinx veel relevanter dan bij de default Magento zoekmachine.

Sphinx Search verbetert je zoekmachine op 2 belangrijke punten: de zoekfunctie is sneller (en hoe sneller, hoe meer conversie weten we) en de zoekresultaten zijn veel relevanter.
Zo biedt Sphinx een tal van handige features zoals spellingscorrectie (een spel/typfout weerhoudt men er niet van het product te vinden), autocomplete en suggesties. Het zoekwoord wordt bijvoorbeeld tijdens het typen al aangevuld en de zoekresultaten worden getoond met productafbeelding, prijs en omschrijving.
De makers van Sphinx stellen dat de conversie van bezoekers die deze zoekfunctie gebruiken om een artikel op te zoeken 50% hoger is t.o.v. de standaard Magento zoekfunctie.

Sphinx Search standaard geïnstalleerd op het Hypernode platform

Het installeren van een externe zoekmachine als Sphinx kost normaal gesproken veel tijd en moeite. Dit vooral omdat er aan de serverkant het nodige geconfigureerd moet worden om de boel werkend te krijgen. Op het Magento Hypernode platform hebben wij dat gedeelte nu voor je gedaan: Sphinx staat standaard geïnstalleerd op het platform en jij hoeft alleen de extensie nog te downloaden. Dit scheelt de developer een hoop tijd en uitzoekwerk, en de shopeigenaar een hoop geld!

Ja, ik wil! – 10% korting op Mirasvit module

Sphinx is beschikbaar op het Magento Hypernode platform vanaf het pakket Magento Go Big. Ook in je trialperiode (de eerste maand) kun je er aan snuffelen.
Om Sphinx te kunnen gebruiken moet je alleen nog een extensie in je Magento shop installeren. Er zijn verschillende aanbieders, maar wij adviseren de Mirasvit Sphinx extensie, omdat deze het beste werkt met de Sphinx configuratie op het Hypernode platform. Download de extensie vanaf de website van Mirasvit.
De aanschaf van de extensie kost eenmalig $149.00. Wij hebben echter 10% korting kunnen bedingen voor klanten van Byte. Je kunt hiervoor een coupon code gebruiken die op te vragen is bij ons supportteam.

Verder lezen:

[widget id=”magereport_widget-4″ /]

Hi! Mijn naam is Dion, Account Manager at Hypernode

Wil je meer weten over Hypernode's Managed E-commerce Hosting? Plan je online meeting.

plan een een-op-een meeting tel:+31648362102

Visit Hypernode at