Byte partnerdag 2018

Begin september stroomde op een vrijdagmiddag ons kantoor aan het Westerpark vol met Magento developers, projectmanagers en bureau-eigenaren. Onze jaarlijkse partnerdag stond op het punt van beginnen met afgevaardigden van maar liefst 30 Nederlandse Magento bureaus op de gastenlijst. In dit blog een kort verslag van de dag.

Een blik op de roadmap

We begonnen de dag met een inleidende presentatie door directeur Ilka. Hoe zag ons afgelopen jaar eruit, wat waren de hoogte- en dieptepunten? Meerdere onderwerpen kwamen aan bod, zoals de Hypernode certificering, onze volledige focus op Magento en daarbij de introductie van onze nieuwe merkidentiteit Hypernode by Byte (die nu langzaamaan integraal doorgevoerd zal worden).

Daarna nam Folkje het woord van Ilka over, als Head of Product van Hypernode. Zij nam de aanwezigen mee in een terugblik (wat hebben we afgelopen jaar allemaal gereleased) en gaf inzicht in onze toekomstplannen. Wat is de concrete roadmap die er nu ligt en wat worden onze aandachtsgebieden? De belangrijkste onderwerpen die aan bod zijn gekomen: de introductie van het Combell OpenStack platform ter vervanging van het Amsterdamse datacenter van DigitalOcean, en de voorbereidingen die we treffen voor het verwelkomen van internationale klanten. Denk aan een nieuw control panel, de Hypernode API en een uitgebreide Command Line-tool (CLI).

Twee gescheiden tracks: een development en business track

Daarna was het tijd om meer de diepte in te gaan. Maar dan wel in twee gescheiden groepen. De developers trokken naar zolder en doken in onderwerpen als Masquerade, Ansible, PWA, centrale logging op een ELK stack, onze Out-Of-Memory management en de uitkomst van een door ons georganiseerde hackathon over deployment i.c.m. Hypernode.

De meer commercieel-gerichte aanwezigen stortten zich in trends en ontwikkelingen in de Magento-markt, een nieuwe SLA, de opbouw van onze pakketten, of autoscaling nu wel of niet gewenst is (‘soms wel, soms niet’), en of de eisen die we stellen binnen het Hypernode certificeringsprogramma nog passend zijn (‘volmondig ja’).

BBQ en Hypernode cocktails

En laten we eerlijk zijn: voor sommige partners begon tegen 18:00 uur het programmaonderdeel waar ze eigenlijk voor kwamen: de legendarische Byte BBQ. Elk jaar pakken we groot uit met ruim assortiment aan vlees, vis en salades en het komt niet zelden voor dat we bepaalde partners na 00:00 uur vriendelijk moeten verzoeken richting huis te gaan. Dit jaar voegden we er Hypernode cocktails in speciale Hypernode kokosnoten aan toe (zie hieronder). Iets dat de sluitingstijd niet per se ten goede kwam. Of wel, het is maar hoe je het ziet.

Aan alle aanwezige partners: bedankt voor jullie aandacht, tijd, feedback, en gezelligheid! Volgend jaar uiteraard weer, we hebben er nu al zin in.

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken