Hypernode certificering magento

Deze week hebben 3 Nederlandse e-commerce bureaus die gespecialiseerd zijn in Magento het kwaliteitsstempel ‘Hypernode Certified’ ontvangen: 42Functions, Happy Online en ISM eCompany. Hiermee komt het totaal aantal gecertificeerde Magento bureaus op 20. Deze bureaus hebben aangetoond tot de top van de Magento bureaus in Nederland en België te behoren. 

Deze kwaliteitsstempel is het eerste certificaat dat op bureauniveau wordt uitgereikt. Vanuit Magento zelf kunnen er al wel persoonsgebonden certificaten worden behaald, maar dit is het enige certificaat dat de developmentprocessen en het eindresultaat (snelle en veilige shops) van het gehele bureau beoordeelt.

De 17 bureaus die het certificaat eerder ontvingen zijn Abovo Media, Bold Commerce, Cream, Elgentos, Experius, FRMWRK, Gerrits E-commerce, Guapa, Indie Group, Lab51, Made by Mouses, Marissen, MediaCT, PHPro, RIFF, TIG, We Provide en Wezz e-commerce.

Mooie resultaten, o.a. meer veilige webshops

Voor het behalen van het certificaat worden de bureaus door een strenge audit gehaald. Hierbij worden ze beoordeeld op output (performance, security, Magento kennis, developmentprocessen en kwaliteitswaarborging). Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar gebruik van versiebeheer, processen voor onderhoud, codekwaliteit, proactieve hackpreventie en -detectie, deployment en 24/7 support.

Nederland heeft binnen de wereldwijde Magento community een goede reputatie. Nederland staat bekend als een innovatieve en zeer actieve community met een hoop slimme developers en bureaus. Het niveau is al ontzettend hoog.”, aldus Suzanne Snoeijink, auditer van het Hypernode certificeringsprogramma.

Suzanne: “Sinds de start van het certificeringsprogramma zien we echter dat we met elkaar het niveau nog meer hebben weten op te krikken. We zien dat security patches sneller worden doorgevoerd, dat developmentprocessen strakker worden ingericht en dat kwaliteit beter wordt gewaarborgd binnen de organisatie. Ook bij bureaus die het certificaat nog niet hebben ontvangen trouwens. Het is ongelooflijk gaaf dat wij hier aan bij kunnen dragen.”

Hypernode certified agencies bundelen krachten

Onderdeel van het programma is dat de gecertificeerde bureaus eens per jaar bij elkaar komen om best practices te delen en gedeelde problemen gezamenlijk aan te vliegen.

Magento bureaus kunnen zich eens per half jaar aanmelden voor de audit. Ook reeds gecertificeerde bureaus worden dan weer onder de loep genomen. Hiermee is het programma niet een momentopname, maar een doorlopende kwaliteitsgarantie.

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken