De PHP update: the Byte way

In de Filipijnen kun je er mee betalen, maar voor onze techies betekent PHP toch net even wat anders ;). Binnenkort upgraden ook wij bij Byte ons hele platform van PHP 5.3 naar PHP 5.4.

Ondanks dat de stap naar deze nieuwere versie relatief klein is, begrijpen we natuurlijk dat een migratie voor onze klanten knap vervelend kan zijn. Vandaar dat we dit goed aanpakken en met onze klanten mee proberen te denken om het ze zo makkelijk mogelijk te maken. Hoe we dit bij Byte doen? Als projectleider van dit project geef ik je hieronder een kijkje in onze keuken.

 

Plannen, plannen en nog eens plannen

Veiligheid en uptime voor onze klanten gaat bij ons voor alles, vandaar dat we vaak al lang van tevoren nadenken over het doorvoeren van dit soort wijzigingen. We willen klanten voldoende tijd geven om te testen en kondigen wijzigingen dan ook ver van tevoren aan. In een megaoverleg met de marketingafdeling, de supportafdeling en wat techies hebben we geïnventariseerd wat de upgrade precies betekent. Tot wanneer kunnen we klanten een veilig en stabiel platform bieden? Welke versies werken nog wel en niet meer met PHP 5.4? Hoe kunnen we ze zoveel mogelijk ondersteunen in het testen van hun site op de nieuwe PHP versie? En hoe kunnen we hier goed over communiceren?

 

Ruim de tijd om te testen

Byte_PHP-upgradeMeer dan een jaar geleden zijn we begonnen met de eerste communicatie over de overstap naar PHP 5.4. Vanaf augustus vorig jaar draaien we naast PHP 5.3 ook PHP 5.4, zodat iedereen ruim de gelegenheid had zelf zijn site uitvoerig in de nieuwe versie te testen. Met uitgebreide handleidingen ondersteunen we daar zo goed mogelijk in. En big brother is watching you! We monitoren het aantal overstappers dagelijks zodat we goed kunnen zien hoeveel mensen inmiddels zijn overgestapt.

 

Toekomstproof met PHP 5.5

Wil je helemaal toekomstproof zijn, stap dan direct over naar PHP 5.5. Ook PHP 5.4 zal op termijn niet meer worden ondersteund. We bieden PHP 5.5 inmiddels ook aan op ons platform, alle nieuwe pakketten zullen hier zelfs al standaard op draaien. Om de kans op sites die niet meer werken na de migratie zo klein mogelijk te houden zullen we bij de automatische migratie PHP 5.4 nog wel meenemen. Alle klanten die zelf over stappen raden we uiteraard wel aan direct naar PHP 5.5 te gaan.

Ben jij nog niet over en wil je graag nog wat meer informatie over hoe je kunt overstappen? Kijk voor meer informatie op onze kennisbank.

 

 

 op

Marije is projectmanager bij Byte. Zij zorgt ervoor dat projecten m.b.t. nieuwe features of verbeteringen op een goede manier worden uitgevoerd. Denk aan PHP platformupdates, de implementatie van nieuwe pakketstructuur en het vereenvoudigen van het trial-aanvraagproces. Het leiden van zoveel mogelijk projecten tegelijkertijd houdt haar scherp, en dát merken we dan weer in de kwaliteit van haar grappen ...