Deze week (18 mei om precies te zijn) was het precies 1 jaar geleden dat we onze eerste lening verstrekten via Kiva. Een mooi moment om eens even terug te blikken op het afgelopen jaar!

Locatie Kiva leningen van Byte

Locatie Kiva leningen van Byte

 

Byte besloot een jaar geleden geld te doneren aan Kiva omdat we er absoluut in geloven dat het verstrekken van microkredieten een erg goede manier is om mensen zelfstandig en zelfvoorzienend te laten zijn. Zo’n lening kan net het nodige duwtje in de rug zijn om een beter leven op te bouwen. De mensen die de leningen aanvragen, moeten ervoor zorgen dat ze een goed doordacht bedrijfsplan hebben. Hierdoor is de kans van slagen groot en de kans dat de lening niet (volledig) terugbetaald wordt dus erg klein.

En erg mooi aan het principe is natuurlijk dat als een lening netjes wordt terugbetaald, je dat bedrag weer opnieuw kunt verstrekken voor een ander project. In plaats van een eenmalig donatie, kun je het gedoneerde geld dus vaker verdelen.

Om de Kiva-kas te spekken heeft Byte in 2009 de voor velen wellicht nog bekende Rad van fortuin-actie in het bestelproces staan. Bij een bestelling konden onze klanten aan het rad draaien voor korting, een gratis muismat, een Byte sticker, Byte € 10 laten doneren aan Kiva of zelf 5 % extra betalen voor Kiva. Daar hebben we een mooi aantal nieuwe leningen mee kunnen verstrekken!

Over het hele jaar heen heeft Byte zo 61 leningen verstrekt. Het gaat hierbij meestal om leningen met een looptijd tussen de 6 maanden en 2 jaar. Van de 61 leningen zijn er inmiddels 16 volledig terugbetaald, 42 zitten nog in hun looptijd en worden dus geleidelijk terug betaald en nog eens 3 zijn nog bezig fondsen te verzamelen en zullen erna beginnen met terugbetalen. Bij geen van de 61 leningen is het gebeurd, of ziet het er naar uit dat de lening niet volledig terug betaald kan worden. Een erg mooi resultaat! Benieuwd naar de projecten waar Byte een lening aan heeft verstrekt? Bekijk dan gewoon onze overzichtspagina bij Kiva: http://www.kiva.org/lender/byteinternet.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken