online betalingen magento

Iets meer dan een week geleden was het kantoor van Byte weer the place to be voor Magento fanaten. Deze keer om te praten over verschillende Payment Providers (PSP’s) in Magento-land. Want wat heb je nou nodig als magento-gebruiker, en wat biedt welke partij nu aan? Ter ondersteuning (en ook een beetje voor de gezelligheid) waren de twee Payment Providers Sisow en Ginger Payments aanwezig. We hebben ons uiterste best gedaan om een goede vergelijking te maken tussen verschillende partijen. Want door alle verschillende PSP’s zie je snel het veel gezochte bos niet meer…

Magento 2.0

Als kick-off van de avond begonnen we met een nieuwtje over Magento 2.0. Eindelijk is nu de lang verwachte Beta versie gereleased. Op het eerste oog zijn er een aantal dingen flink veranderd in vergelijking met de huidige versie. FTP verdwijnt, wat ervoor zorgt dat het installeren van modules een stuk ingewikkelder wordt voor de niet-zo techneuten. Daar tegenover is Magento 2.0 wel wat klantvriendelijker geworden. Ze hebben rekening gehouden met de SEO- en FPC-wens en ervoor gezorgd dat je standaard met Varnish aan de slag kan. Dé tip van Ray was om de module te toetsen, vooral nu je nog feedback kan leveren!

Overweldigend veel Payment Partijen en klantwensen

Als start van onze zoektocht naar een goede vergelijking tussen PSP’s begonnen we met het inventariseren van de verschillende aanbieders, beschikbaar in Nederland. Al snel hadden we tientallen namen verzameld, en samen met de tientallen beoordelingspunten zagen we in dat het maken van een volledige vergelijking voor één avond onbegonnen werk was. Omdat Sisow en Ginger Payments aanwezig waren en de deelnemers erg benieuwd waren in welke punten zij uitblonken hebben we de vergelijking voor deze twee partijen volledig gemaakt. De overige partijen krijgen van ons een uitnodiging om de missende informatie aan te vullen. Zodra we de lijst (bijna) compleet hebben zullen we de bevindingen online zetten!

 

PSP's vergelijking

Vergelijking Sisow & Ginger Payments

 

Magento User Group 2.0

Tot slot heb je misschien al gezien dat er geen nieuwe Magento User Group bijeenkomsten staan ingepland voor 2015. Dit komt doordat we de opzet van de MUG-avondeneens flink onder de loep gaan nemen. In maart zal de eerste vernieuwde MUG meetup weer plaats vinden. Houdt dus de Meetup pagina goed in de gaten voor ontwikkelingen en nieuwe bijeenkomsten! In de tussentijd… niet getreurd! Op 6 februari zal er een speciale MUG in samenwerking met PostNL georganiseerd worden. De extensie van PostNL kwam tijdens de vorige MUG-avond niet als beste uit de bus, en in samenwerking met onze muggers willen ze hem graag verbeteren. Maak je gebruik van deze extensie en heb je feedback? Of werk je juist niet met deze extensie omdat je onderdelen mist? Meld je dan aan voor de PostNL feedback MUG op 6 februari!

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken