Weer een Kiva donatie

Weer een Kiva donatie

Alweer een nieuwe donatie aan Kiva! Dit is een van de goede doelen die Byte vaker ondersteunt. Via Kiva kunnen (particuliere) kredietverstrekkers een microkrediet uitlenen aan ondernemers in ontwikkelingslanden, zodat deze uiteindelijk zelfstandig en zelfvoorzienend kunnen zijn. Zo’n microkrediet wordt bijvoorbeeld gebruikt om een bedrijfje te starten of uit te breiden; een lokale boer kan ervan zaden of vee kopen, of een lokale automonteur kan er gereedschappen en onderdelen van aanschaffen.

Bij bepaalde acties die Byte houdt, doneren we een gedeelte of de gehele opbrengst aan Kiva (om deze vervolgens aan ondernemers te kunnen uitlenen). Zo was er bijvoorbeeld bij de lancering van ons nieuwe bestelsysteem, een Rad van Fortuin verwerkt in het bestelproces. Iedere keer wanneer er bij een afgeronde bestelling “Goed Doel” werd gedraaid, ging er (€ 10,- euro) in het Goede-doelen-potje voor Kiva. Daar hadden we een mooi aantal nieuwe leningen mee kunnen verstrekken! Lees hier meer over deze Kiva donaties.

Bij ons afgelopen “Zomers tintje Seminar” met als thema “Van Starter naar Professional” hadden we weer een Kiva donatie actie. Tijdens de aanmeldperiode van het seminar beloofden we de volledige opbrengst te doneren aan Kiva. Na aftrek van de gemaakte kosten konden we 200 dollar doneren aan Kiva.  Hiermee konden we aan 7 nieuwe entrepreneurs een lening verstrekken. Byte heeft hiermee op dit moment in totaal 72 leningen uitstaan. Wanneer deze zijn afbetaald (looptijd tussen de 6 en 24 maanden), worden ze opnieuw aan een ander weer uitgeleend. Zo kunnen we het keer op keer uitlenen!

leningen kiva 20100810

Kiva Leningen

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken