Een zaal vol Muggers!

Afgelopen donderdag (10 oktober) organiseerde Byte en SupportDesk een extra MUG over Mobile SEO. Tijdens de Magento SEO workshop in augustus was Ray Bogman ziek, dus we hadden zijn uitgebereide presentatie nog tegoed. Mobile SEO is een hot item, Ray had in zijn eentje een volle zaal deelnemers die speciaal voor hem naar het HQ van Byte en SupportDesk waren gekomen! Nadat iedereen was voorzien van een heerlijke kop koffie, maakte Ray een vlammende start met zijn Prezi presentatie.

Wat is Mobile SEO?

Mobile SEO komt grotendeels neer op de ‘normale’ SEO die we kennen alleen met wat nieuwe factoren, zoals responsive design of dynamic serving.

Het aantal mobiele gebruikers groeit met de dag ten opzichte van desktop gebruikers, ongeveer ⅓ van de website bezoekers is afkomstig van een mobiel of tablet. Deze ontwikkeling maakt het steeds belangrijker dat je website goed zichtbaar is op alle soorten mobiele apparaten. Is jouw website optimaal afgestemd op het mobiele apparaat van de bezoeker, dan zullen zoekmachines jouw website ook beter beoordelen. Met de komst van het Google Penguin algoritme wordt er voornamelijk beoordeeld op het volgen van de Google Webmaster regels. De score die websites halen bij Google Webmasters zullen hoger in de zoekresultaten worden getoond.

Google ziet kansen in de verschuiving van het zoekgedrag van desktop naar mobiel, zo zie je nu ook bij de Google zoekresultaten advertenties op mobieltjes en tablets. Met de komst van het Google Hummingbird algoritme dat zich voornamelijk richt op de context van de zoekopdracht, zoals locatie van een persoon, maar ook op de zoekopdracht als zinsverband i.p.v. losse zoekwoorden.

Een probleem bij mobiel surfen is dat 95% van de websites traag of helemaal laden, hierdoor haken bezoekers af of gaan ze naar de concurrent. Dus dan rijst de hamvraag, met welke mobiele strategie kan ik dit verhelpen?

Ray leidt het antwoord op deze belangrijke vraag in met een interessant filmpje met 4 tips voor een goede mobiele SEO strategie. Een enthousiaste Franse(?) dame neemt ons mee in de wereld van mobile SEO. Wil je dit filmpje ook bekijken? Klik hier.

 

 

De presentatie sluiten we vervolgens af met een case. Het probleem van de klant was dat de performance van de webshop met Magento hosting slecht was op mobiele apparaten, waardoor de website traag was. Dit resulteerde in minder bezoekers en dus minder orders. Er is een mobiele template geïnstalleerd (beschikbaar vanaf Magento 1.6.x), waardoor de website sneller laadt. Bovendien wordt er in deze template gebruik gemaakt van dynamic serving, zodat de resolutie optimaal is voor het mobiele apparaat en de website minder zwaar is. Hoe beter de performance, hoe beter de vindbaarheid en ranking van jouw website

Waar kan ik me inschrijven voor de volgende MUG?

Op de website van Magento Competence Center staat een overzicht van alle komende MUG’s. Het onderwerp van de volgende MUG is Magento Monitoring, hoe gezond is mijn shop? en vindt plaatst op dinsdagavond 29 oktober. Dit is weer een normale Magento User Group die plaats zal vinden op de Ruyterkade. Klik hier om je direct in te schrijven.

Wij zien je met veel plezier in het Magento Competence Center!

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken