Nog meer flexibiliteit en tijdbesparing met de Hypernode API en uitbreiding CLI-tool

Bij Byte doen we er alles aan om de kostbare tijd van developers zo veel mogelijk te besparen. Om het beheer van je Hypernode nóg makkelijker te maken, hebben we de afgelopen weken hard gewerkt aan een Hypernode-API en een uitbreiding van de CLI-tool waardoor je nog meer settings zelfstandig kunt wijzigen.

Uitbreiding CLI-tool: nog meer settings zelf kunnen wijzigen

De mogelijkheden van onze Command Line interface (CLI)-tool waren al behoorlijk uitgebreid en we hebben er nog maar een schepje bovenop gedaan. Een aantal settings kon je tot voor kort enkel via het Service Panel wijzigen, of je moest er ons supportteam voor mailen/bellen. Deze hebben we nu toegevoegd aan de CLI-tool onder de noemer ‘hypernode-systemctl’. Je kunt nu met een enkel commando bijvoorbeeld de PHP-versie wijzigen, Redis instellen voor user sessies en IP-whitelists beheren. Bekijk de hele lijst van mogelijkheden op onze supportdocumentatie. Nog meer flexibiliteit en nog meer tijdsbesparing van kostbare developerstijd!

Hypernode-API (beta)

Om bovenstaande mogelijk te maken hadden we een Hypernode-API nodig. Deze API biedt in de toekomst je de mogelijkheid om het beheer van een Hypernode naar eigen wens in te richten. Dit is vooral voor webbureaus interessant omdat het de mogelijkheid zal bieden settings voor meerdere Hypernodes tegelijkertijd te wijzigen of het Hypernode-beheer aan eigen automatisering te koppelen.

Let wel op: bovengenoemde mogelijkheden zijn nog wel toekomstmuziek, de Hypernode-API is momenteel nog in beta. We gaan er nog flink aan tweaken dus koppel er graag nog geen bedrijfskritische processen aan! Uiteraard laten we weten wanneer we het beta-label weghalen.

Zowel de Hypernode-API als de CLI-tool geeft developers de vrijheid om het beheer van een Hypernode te automatiseren en vergemakkelijken. We zullen de komende periode steeds meer instellingen en features beheerbaar maken via de CLI en API. Houd onze changelog in de gaten om op de hoogte te blijven van de nieuwste releases.

 op

Tom is als sales- en marketingmedewerker bezig met het schrijven van nieuwe content, de maandelijkse nieuwsbrief en Social Media. Daarnaast helpt hij de bedrijfsprocessen van Byte nóg een beetje beter te maken. In zijn vrije tijd drinkt hij graag een (het liefst meerdere) biertje(s), is hij vaak te vinden op de tennisbaan en bezoekt hij met enige regelmaat Hardstyle feestjes. Gas d’r op!