Technische brainstormsessie 27 september

Technische brainstormsessie

Byte organiseerde op 20 en 27 september twee erg gezellige brainstormdagen voor een aantal van onze partners. Het doel van deze brainstormsessies was om van onze partners te horen wat er leeft in development land en welke wensen zij hebben met betrekking tot nieuwe tools, producten, features, etc. Met deze input willen we proberen onze diensten zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen van onze partners en klanten. En waar zouden we moeten beginnen zonder een duwtje in de goede richting?

Brainstorm 2012

Op 20 september stond Byte in het teken van de Cluster partners en een week later waren onze Magento partijen aan de beurt. De aanwezige partners wisten dat de uitkomsten van de brainstormsessies hoog op onze to-do lijsten komen te staan. Zo hebben we veel wensen in vervulling gebracht die voort kwamen uit de brainstormsessies van vorig jaar. We hebben onder andere Redis mogelijk gemaakt, een SSH Key manager ontwikkeld, Building Blocks aangeboden en onze Magento Monitor een flinke upgrade gegeven. Met dit in het achterhoofd hebben onze partners veel ideeën met ons gedeeld waar we ons het komende jaar weer druk mee bezig kunnen houden.

Partner input

In totaal hebben we veertien volle pagina’s notulen uit de sessies kunnen halen en deze samengevat naar een aantal van zes pagina’s. Je kunt je wel voorstellen dat we deze niet allemaal hier plaatsen, we kunnen wel een aantal belangrijke punten noemen die naar voren zijn gekomen.

  • Onze SSH Key Manager en Magento Monitor: Onze partners hebben ons goede feedback gegeven op deze tools zodat we hiermee flink aan de slag kunnen, en ze zo nog cooler maken. We’re working on it!
  • Byte’s Service Panel: We vroegen onze partners samen met ons te kijken hoe we ons Service Panel konden verbeteren. Hier kwamen wensen uit zoals meer configureerbare rollen, “Quick Links” of favorieten om sneller te kunnen navigeren en een aantal andere punten die we zeker gaan aanpakken. 
  • Development/staging omgeving: Voor development vonden veel partners het handig om een omgeving tot hun beschikking te hebben waarmee ze niet direct op de liveomgeving werken.

Bij de Magento sessies kwamen er een aantal specifieke onderwerpen naar boven waar we veel aandacht aan besteed hebben.

  • SOLR: Er was erg veel animo voor het beschikbaar maken van SOLR. Als voorstel werd er genoemd om dit aan te bieden als add-on, als uitbreiding op de bestaande pakketten. Goed nieuws: Voor Magento Dedicated servers is SOLR al beschikbaar.
  • Varnish: Onze Magento partners zien erg graag dat wij Varnish aan gaan bieden op ons platform. Hoewel de implementatie van Varnish op zich geen ‘rocketscience’ is, is het implementeren van een beheersbare Varnish oplossing die voor alle klanten lekker werkt dat wel.

Dit zijn allemaal erg interessante punten die we zeker mee gaan nemen in de overwegingen voor het nieuwe jaar!

Dakterras BBQ

Zonnige BBQ op 27 september

Zonnige BBQ

Nadat er genoeg hersenen gekraakt waren stond er een heerlijke beloning klaar op het zonnige dakterras. Een warme barbecue, mals vlees, bier en andere lekkernijen stonden onze hongerige partners op te wachten, klaar om te worden aangevallen. Het zonnetje bleef nog even hangen zodat niemand snel naar huis vertrok en er tot de late uurtjes werd gepraat, gefeest en stiekem hier en daar nog wat na gebrainstormd.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken