Webstatistieken onder de loep

Webstatistieken onder de loep

Gisteren plaatste Emerce een artikeltje waarin werd vermeld dat het Nederlandse internetbezoek tijdens de WK wedstrijd Nederland tegen Denemarken was gehalveerd. Dan bedoelen ze natuurlijk het internetverkeer op andere sites dan de NOS, want daar hadden ze namelijk juist te maken met een record aantal bezoekers. Maar liefst 121.017 kijkers keken naar de livestream van de NOS, zo berichtte Webwereld afgelopen maandag.

Dat het verkeer maar liefst gehalveerd zou zijn, vonden we bij Byte natuurlijk wel een interessant gegeven, dus hebben we eens uitgezocht hoe het eigenlijk zat met het verkeer op onze servers.

We hebben dus het verkeer van afgelopen maandagmiddag 13 juni vergeleken met het verkeer op maandagmiddag de week ervoor op 7 juni. Het verkeer op 7 juni, een doodnormale maandag, zie je in de grafiek hieronder. Tussen 13u en 17u zit het verkeer daar steeds rond 120 mbit met een piek van 160 mbit. Het gemiddelde die middag was 119 mbit.

Traffic maandag 7 juni

Traffic maandag 7 juni

Maar dan de afgelopen maandagmiddag 13 juni, de maandag waarop Nederland massaal naar Nederland tegen Denemarken heeft gekeken. Zoals je ziet is het verkeer daar tussen 13u en 17u rond de 70 mbit blijven steken. Het gemiddelde van de hele middag was 65 mbit. Dat is dus maar liefst 54 mbit minder dan de maandag ervoor!

Traffic maandag 13 juni

Traffic maandag 13 juni

Ok, 65 is natuurlijk net iets meer dan de helft van 119 mbit, maar we moeten toegeven dat het daar toch wel heel dicht in de buurt zit!

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken