Registreer je bedrijfsnaam op Social Media

Registreer je bedrijfsnaam op Social Media

Wat betreft domeinnamen raden we het natuurlijk al eeuwen aan: Leg altijd je merknamen vast met de meest gebruikte extensies en in de landen waarin je als bedrijf / merk actief bent! Anders loop je het risico dat hij door iemand anders voor je neus wordt weggekaapt. Erg vervelend als dat je concurrent blijkt te zijn of een partij die er een flink bedrag voor vraagt. En dat terwijl je een domeinnaam meestal voor een paar tientjes al voor jaren vastlegt! (lees ook Byte Presence pakket)

Nu wees een van onze partners, Ferdy Rozenberg van Fur Group, er op dat je er met de domeinnamen alleen nog niet bent (Laat de bedrijfsnaam op twitter niet verloren gaan). In het huidige online medialandschap hoor je ook als bedrijf actief deel te nemen aan social media: Twitter, Facebook, LinkedIn, Hyves… Ook daar kan je bedrijfsnaam zomaar in gebruik worden genomen door een andere gebruiker. En dat zou toch ook zonde zijn. De drempel om als bedrijf een profiel aan te maken is zelfs nog lager dan voor de registratie van domeinnamen. Het is immers gratis en binnen een paar minuutjes gedaan. Leg dus ook je bedrijfsnaam op Social Media goed vast!

Dat vonden we hier nou een goede tip, dus zijn we er zelf ook maar even mee aan de slag gegaan. Op Twitter zijn we al best een hele tijd actief, maar op Facebook en LinkedIn hadden we nog niet echt een eigen pagina. Tja, de registratie is natuurlijk één ding. Vervolgens een mooie overzichtspagina maken, duurt toch iets langer, dus daar moeten we nog even wat werk insteken, maar de eerste stap is gezet!

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken