Een nieuwe kast, en dus nieuwe servers! Recentelijk hebben we 2 nieuwe kasten van XS4ALL gehuurd, welke we natuurlijk zo snel mogelijk gevuld willen hebben. 14 Nieuwe servers en 2 switches en de kast zit vol (althans, de 10 ampère per kast die we hebben is dan gebruikt).

Ontvangst 14 nieuwe servers

Hierna is een server klaar om ingezet te worden, maar als wat? Binnen Byte hebben we een aantal rollen, zoals een Webserver, Database server en mailserver.  14 Servers waarvan we er 4 als Squid server hebben ingezet (ByteCDN), en 9 servers als webserver. Inderdaad: 1 server houden we op voorraad van deze batch voor als er problemen zijn.

4 Van de webservers zijn naar cluster C4 gegaan, de overige 5 zijn bij C1 geplaatst. Beide clusters zijn de laatste tijd drukker geworden, genoeg reden om ze uit te breiden!

Met dezelfde reden dat we met clusters en volledige redundantie werken, bestaat een gemiddelde installatie uit niet veel meer dan apt-getten van packages. Althans, dat is de bedoeling!

Ontvangst 14 nieuwe servers

14 nieuwe servers in het rack

Recentelijk zijn we bezig met de voorbereidingen voor PHP 5.3 (welke in november de enige beschikbare PHP versie wordt) en niet alle wijzigingen zijn nog gepackaged. Oftewel, de nodige dingen moesten nog handmatig gedaan worden. Meteen de installatie-richtlijnen aangepast, het missen van de PHP 5.3 binaries levert namelijk 503 foutmeldingen op (access denied).

Hierbij bewees Nagios z’n functie door meteen te gaan zeuren over een aantal dingetjes. Gefixt, procedure geüpdatet, next:

9 Webservers verder en alles is geïnstalleerd. Als laatste de test-procedures erop los gelaten (waarbij onder andere PHP getest wordt), Nagios wijs gemaakt dat ‘r 9 nieuwe webservers zijn om op te letten waarna het leukste onderdeel volgde.

De loadbalancers laten weten dat er gebruik gemaakt kan worden van 9 nieuwe servers, voor 2 clusters. En ondanks dat we het meerdere keren per week doen, blijft dit een puntje wat niemand graag doet. In geval van problemen wordt er wel automatisch overgeschakeld naar de secundaire loadbalancer, een failover is natuurlijk nooit de bedoeling…

Een middagje verder en 9 nieuwe servers draaien vrolijk mee 🙂

Overzicht van de Apache processen op cluster C4Sinds week 23 draaien de nieuwe servers mee
Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken