Hypernode back-up

We beginnen de maand met de release van een hele vette feature! Wij bieden namelijk vanaf vandaag onze klanten en partners de mogelijkheid om zelfstandig files, de laatste database en de laatste back-up terug te plaatsen. In deze blogpost vind je alles wat je over deze feature, én de bijkomende voordelen, moet weten.

Om dit zelf te doen, heb je enige ervaring met de command line nodig. Als je nu denkt, command wat?? Vraag dan je technisch beheerder of één van onze partners om hulp.

Een back-up, hoe werkt dat precies?

Op cloud providers Amazon (AWS) en Combell OpenStack gebruiken we snapshots om back-ups te maken. Bij het creëren van een snapshot, worden alle gegevens die op je Hypernode staan, gekopieerd en als een nieuw bestand opgeslagen op je Hypernode. Dit nieuwe bestand kun je door middel van de command line aan je Hypernode koppelen.

Er zijn twee belangrijke zaken om rekening mee te houden. Allereerst heb je via de command line enkel de mogelijkheid om een snapshot van de voorgaande dag te gebruiken. Heb je een oudere back-up of database nodig? Dit behandelen we in de laatste alinea. Ten tweede verwijderen wij ‘s nachts automatisch het snapshot weer, zodat jij hier zo min mogelijk last van hebt. Dit kost je wel wat resources. Mocht je toch willen dat snapshots op een ander moment worden losgekoppeld, neem dan contact met onze supportafdeling op.

De voordelen

Als je een snapshot aan je Hypernode hebt gekoppeld, kun je zelfstandig de laatste back-up en database terugplaatsen. Je hebt ons hier niet meer voor nodig! Dit is erg handig, vooral als je in geval van nood snel wil schakelen. Daarnaast maakt deze feature het ook mogelijk om aparte files, zoals producten, afbeeldingen etc., te herstellen door ze vanuit een snapshot naar je Hypernode te kopiëren.

Heb je een oudere back-up nodig?

Als je een minder recente back-up (ouder dan één dag) nodig hebt, dan kun je deze zelf koppelen via onze Command Line. Kom je er zelf niet uit, dan helpt onze supportafdeling je uiteraard graag verder. Houd er wel rekening mee dat hier, afhankelijk van je Service Level Agreement (SLA), mogelijk kosten aan verbonden zijn. Check het handige overzicht!

SLA Basic SLA Standard
Meest recente Hypernode Back-up (AWS / Openstack) Gratis Gratis
Oudere Hypernode Back-ups (Per incident) € 100,- (excl. btw) Gratis
Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken