PHP_upgrade_the_Byte_way

Update m.b.t. het Clusterplatform: we migreren alleen de sites die gebruik maken van PHP 5.4 naar PHP 5.6. Draait jouw site op PHP 5.5 dan wordt je site niet gemigreerd.

De afgelopen tijd hebben we aangekondigd PHP 5.4 uit te faseren van ons platform. Inmiddels is de definitieve datum voor de platform-upgrade bekend: in de week van 28 maart 2016 zullen wij alles sites op ons platform migreren.

Let op: Magento werkt nog niet goed met PHP 5.6 en daarom stappen we voor het Magento shared platform over op PHP 5.5. Alle sites op het Clusterplatform upgraden we naar PHP 5.6.

We upgraden de PHP versie om ons platform en jouw site veilig te houden. Lees meer over PHP en hoe je zelf alvast kunt overstappen.

Wat betekent dit?

Voor websites die nog op een verouderde PHP versie draaien, kan de upgrade mogelijk consequenties hebben voor het functioneren van de site. Een reden hiervoor kan zijn dat de website gebruik maakt van een sterk verouderd CMS, plugin of extensie die niet kan ‘praten’ met een nieuwere PHP versie.

Ons advies voor sites op het Clusterplatform

  1. Draai jij nog op PHP 5.4? Dan adviseren we je sterk voor 28 maart 2016 zelf je site te upgraden naar PHP 5.6. Je weet dan zeker dat de automatische platformupgrade op 28 maart geen consequenties heeft voor jouw site.
  2. Draai jij nog op PHP 5.4 en doe je niets? Dan upgraden we je site op 28 maart automatisch naar PHP 5.6. Dit raden we echter sterk af omdat we niet kunnen garanderen dat je site na de migratie nog helemaal naar behoren zal werken.
  3. Draait jouw website al op PHP 5.5 of 5.6? High Five! Neem lekker een kopje koffie. Dit hele verhaal mag je negeren.

Ons advies voor sites op het Magento shared platform

  1. Draai jij nog op PHP 5.4, dan adviseren we je sterk voor 28 maart 2016 zelf je site te upgraden naar PHP 5.5. Je weet dan zeker dat de automatische platformupgrade op 28 maart geen consequenties heeft voor jouw site.
  2. Draai jij nog op PHP 5.4 en doe je niets? Dan upgraden we je site op 28 maart automatisch naar PHP 5.5. Dit raden we echter sterk af omdat we niet kunnen garanderen dat je site na de migratie nog helemaal naar behoren zal werken.
  3. Draait jouw website al op PHP 5.5? High Five! Neem lekker een kopje koffie. Dit hele verhaal mag je negeren.

Hoe weet je of jouw site nog werkt met PHP 5.5 / 5.6?

Je kunt alvast kijken hoe je site eruit ziet in PHP 5.5 (Magento shared platform) of PHP 5.6 (clusterplatform) met behulp van een wijziging in je .htaccess. Op deze manier kun je rustig testen in een nieuwere PHP versie zonder dat je bezoekers er iets van merken. Als je je site hebt getest en klaar bent om over te stappen, kun je dit met een paar klikken in het Service Panel regelen. Test je site en stap over met behulp van het stappenplan in het artikel Overstappen naar een nieuwere PHP versie.

Hulptroepen paraat!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij deze upgrade? Dan hebben we gelukkig hulptroepen paraat staan voor je. Byte werkt samen met veel webdevelopment-bureaus. Ze hebben allemaal ook hun eigen sites over moeten zetten naar PHP 5.5/5.6 en hebben hier dus ervaring mee. We hebben gevraagd wie zijn/haar hulp wil aanbieden aan klanten die dit wel kunnen gebruiken. En voor welk CMS ze hun hulp aanbieden. Dit heeft geresulteerd in deze lijst van webbureau’s die (tegen vergoeding) graag helpen!

 

Wil je graag hulp bij de upgrade? Schroom dan niet contact op te nemen met een van deze partijen. Zij zitten er klaar voor!

 

Veel succes!!!

 

P.S. Het Hypernode platform zal op een ander moment gemigreerd worden, meer informatie hierover volgt.

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken