Vandaag is het wereld-IPv6-dag, de dag waarop grote internetbedrijven hun websites via IPv6-verbindingen beschikbaar stellen. Heb je nog geen IPv6 ondersteuning? Dan merk je er waarschijnlijk niks van.

Testdag

De websites van onder andere Facebook, Youtube, Yahoo, Bing, en de websites van Google doen mee aan deze wereld testdag en zijn vandaag via IPv6 te bereiken, tenminste voor de mensen die over een IPv6 verbinding beschikken. Gebruikers die enkel over een IPv4-verbinding beschikken, zullen hiervan niks merken zolang de fallback naar IPv4 goed werkt. Volgens Google zal hoogstens 0.05 % van de internetgebruikers eventueel problemen ondervinden als gevolg van een falende fallback.

Waarom deze testdag?

Deze dag is bedoeld om te controleren of bedrijven klaar zijn voor de uiteindelijke omschakeling naar een IPv6 verbinding. Men heeft hierdoor de mogelijkheid te verifiëren op een correcte werking en eventuele configuratiefouten op te sporen en netwerkapparatuur, computersystemen en applicaties te testen. Byte is zelf bezig met de verbetering van ons netwerk, zodat we heel binnenkort ook klaar zijn voor de overstap.

Lees meer over deze dag op de website worldipv6day.org.

Waarom uiteindelijk naar IPv6?

De IPv4 verbindingen zullen op een gegeven moment echt op zijn. Daarom is het uiteindelijk noodzakelijk om over te stappen naar het nieuwe protocol. Lees hierover meer op onze eerder geschreven blogjes over IPv6.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken