Magento hackers getraceerd: een case studie

Op afgelopen Meet Magento (Utrecht, 2016) gaf Byte developer Tim Muller een presentatie over de werkwijze van Magento hackers. Middels een zogenaamde honeypot-methode wist hij 4 Magento hackers 8 weken lang nauwlettend te volgen. De bevindingen van deze case study zijn opmerkelijk, zorgwekkend en vermakelijk tegelijk. 

In het kader van ons MageReport project wilden we nog meer inzicht in hoe Magento hackers te werk gaan, met als doel de kennis te gebruiken voor MageReport. We gebruikten hiervoor de honeypot-methode: we zetten een Magento installatie klaar zonder enige beveiligingsmaatregelen en wachten af. Wat komt er op af, hoe komen ze binnen en wat voeren ze uit?

 

 op

Suzanne loopt al sinds 2012 rond bij Byte. Ze spreekt dagelijks webwinkeliers en e-commerce bureaus over ontwikkelingen in de markt en welke uitdagingen deze met zich mee brengen. Kennisdeling en samenwerking staan voor haar centraal. In haar vrije tijd houdt ze van hardlopen, Nederlandse hitjes, en we kennen niemand die zo blij kan worden van eten.