Onze partner Yireo heeft een nieuwe Joomla! extensie genaamd MageBridge op de markt gebracht, waarmee een brug tussen Joomla! en Magento kan worden geslagen. De commerciele extensie is beschikbaar via de website Yireo (http://www.yireo.com/), waarop niet alleen goede documentatie terug te vinden is maar ook verschillende demo-websites die het gebruik van MageBridge goed tonen.

MageBridge vormt een brug tussen Joomla! en Magento. Hierbij wordt niet alleen aandacht besteedt aan gebruikers-synchronisatie maar ook aan het plaatsen van Magento-content binnen Joomla!. Kant-en-klare HTML-blokken afkomstig uit het Magento thema worden in Joomla! hergebruikt. Daarnaast zijn er ook verschillende andere integraties:

  • Bij een zoekopdracht worden Magento-producten getoond.
  • In de Joomla! Administrator is het selecteren van Magento producten en categorieen heel eenvoudig gemaakt.
  • De nieuwste versie – MageBridge 1.1 – voegt support voor Joom!Fish en Nooku toe.
  • Integraties met Community Builder en JomSocial liggen op de plank.

De opzet van de brug vereist enige technische kennis. Ook al wijst de installatie van MageBridge voor zich, bij het configureren moet de online installatie-handleiding goed worden gevolgd. Het gebruik van MageBridge is verder eenvoudig: Na de opzet van de brug is het zaak om Menu-Items aan te maken die verwijzen naar Magento pagina’s. Er kunnen gemakkelijk Magento-modules toegevoegd worden aan de pagina. En dankzij het feit dat MageBridge de kant-en-klare thema’s van zowel Joomla! als Magento hergebruikt, is er direct een visueel resultaat.

Voor gevorderde webdesigners is er genoeg te beleven: De website van Yireo biedt uitgebreide handleidingen die helpen bij het opzetten van een gecombineerde template. Zo zijn er veel tips en trucs qua webdesign terug te vinden, maar ook PHP-code om de Joomla! template te integreren met de logica van het Magento thema. Aan PHP-programmeurs is ook gedacht: Het is mogelijk om de functionaliteit van MageBridge uit te breiden via het schrijven van reguliere Joomla! plugins, maar ook het integreren van Magento in een eigen component is mogelijk dankzij de flexibel opgezette MageBridge API.

De mogelijkheden met MageBridge zijn eindeloos. Bij aanschaf van MageBridge (195 Euro) krijgt men een licentie voor zowel productie- als test-websites, toegang tot documentatie en een afgeschermd support-forum en een update-abonnement dat een jaar geldig is.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken