magento optimaliseren

Het Hypernode platform bestaat uit de beste hardware en software die nodig is om een Magento webshop snel en veilig te maken/houden. Maar hoe goed de hostingbasis ook is, als beheerder van een webshop zul je ook zelf flink aan de bak moeten om de Magento applicatie zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Denk aan het updaten van je Magento versie, het verwijderen van modules die je niet meer gebruikt, of het optimaliseren van je productafbeeldingen. Maar precies hier is waar Hypernode weer wat extra waarde meebrengt: op het platform heb je de beschikking over tools waarmee we je ook op dat gebied flink kunnen helpen.

Magento optimaliseren met één commando

Heel veel van deze tools kun je met één commando draaien binnen de commandline (CLI). Vaak zijn het Magerun plugins die ontwikkeld zijn binnen de community. Wij zorgen ervoor dat ze out-of-the-box op je Hypernode beschikbaar zijn. Hieronder licht ik er 5 uit. Op de Hypernode supportdocs vind je het gehele overzicht van handige CLI tools en Magerun plugins.

#1 Geen omkijken meer naar het optimaliseren van afbeeldingen

Het optimaliseren van afbeeldingen kan veel diskruimte besparen, maar elke afbeelding afzonderlijk bewerken kost heel veel tijd. Hypernode klanten kunnen gebruik maken van de Hypernode Image Optimizer waarmee je binnen enkele minuten alle afbeeldingen kunt optimaliseren. Je kunt ook een cron instellen waarmee elke nacht automatisch alle afbeeldingen worden geoptimaliseerd.

#2 Scan je shop op malware en virussen

Het is aan te raden om je shop geregeld te scannen op malware en virussen. Op Hypernode kun je gebruik maken van een malware scanner die je desgewenst periodiek kunt laten draaien door middel van een cronjob.

#3 Worden er onveilige wachtwoorden gebruikt?

Test de wachtwoorden van gebruikers op zwakheden om misbruik te voorkomen. Door het gebruik van regenboogtabellen en woordenboeklijsten worden onveilige en zwakke wachtwoorden opgespoord. Je draait de test met slechts één commando. Meer info.

#4 Hoe presteren alle pagina’s van mijn shop?

Je kunt met één commando heel eenvoudig een performance rapport genereren op basis van sitemaps. Je krijgt dan een overzicht van de laadtijden per pagina, status codes en ‘time to first byte’. Handig om bijvoorbeeld een live omgeving met een testomgeving te vergelijken, of om tijdens een trialperiode te bekijken hoeveel sneller je shop draait op Hypernode t.o.v. je oude hostingomgeving. Meer info.

#5 Welke modules moeten geüpdatet worden?

Naast Magento zelf, brengen ook extensie- en modulemakers voortdurend nieuwe updates uit die de functionaliteit of veiligheid ervan verbeteren. Je zult niet de eerste zijn die zo’n update mist. Met één commando krijg je een overzicht gepresenteerd van alle door jou gebruikte extensies en modules die nog een update nodig hebben. Meer info.

#6 Een uniek inzicht in gezondheid van je shop met MageReport Premium

Geen commando, maar een uitgebreide interface. Het alom bekende MageReport.com is voor iedereen toegankelijk om te checken of een shop kwetsbaar is voor veiligheidslekken. Hypernode klanten kunnen inloggen op het Premium gedeelte van MageReport. Daar krijg je nog meer informatie over de gezondheid van je shop en Hypernode. Zoals de grootte van logfiles, het diskgebruik, botverkeer, geheugengebruik, (te) langlopende processen en laadtijden. Je ziet in één handig overzicht – inclusief historische grafieken – hoe je shop ervoor staat en wat je eventueel aan je shop kunt verbeteren.

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken