Snelle website

Hoewel we bijna wekelijks vette features uitbrengen, verdienen sommigen het verder uitgelicht te worden. In dit blog leggen we een techniek uit die er voor zorgt dat je bij Byte altijd verzekerd bent van de snelst beschikbare hardware van onze cloudproviders.Onze Hypernodes draaien op hardware in grote datacentra van bijvoorbeeld DigitalOcean. Bij Byte houden we continu de markt in de gaten en testen we zelf de snelheid en stabiliteit van verschillende cloudproviders.

Op dit moment levert DigitalOcean voor een groot gedeelte van onze klanten de beste combinatie van stabiliteit en performance. In hun datacentrum staan heel veel servers, helaas zijn deze niet allemaal identiek en dus niet precies even snel.

Als je webshop bij een datacentrum draait is het daarom niet vanzelfsprekend dat je altijd de snelste hardware tot je beschikking krijgt. Uit onze metingen blijkt dat dit van van sterke invloed is op de laadtijd van je site. In sommige gevallen kan dit zelfs leiden tot een laadtijd die tot wel 30% hoger is.

Geen zorgen meer over snelheid

Het is natuurlijk erg vervelend als dit gebeurt. Bij Byte hoef je je hier gelukkig geen zorgen over te maken. Onze techneuten hebben namelijk een techniek ontwikkeld die er volledig automatisch voor zorgt dat jouw webshop altijd op de snelste hardware van het datacentrum draait.

Hoe we dit doen? Als we een nieuwe Hypernode aanmaken, dan booten we niet één node in het datacentrum maar meerdere. Zodra we een node hebben gevonden die aan onze snelheidseisen voldoet, houden we deze vast en gooien we de rest weer terug. Is het datacentrum de groenteboer, dan kiezen wij alvast de allerlekkerste vruchten voor je uit ;).

Hoewel het bij datacentra soms mogelijk is om tegen betaling te beschikken over een gegarandeerd sneller pakket, is dit door onze techniek helemaal gratis. Je draait dus altijd op de snelste hardware zonder dat je daar extra voor hoeft te betalen.

Zo combineren we de snelste Magento hosting met ongekende schaalbaarheid en stabiliteit van Cloudhosting. Het is slechts een van de vele voordelen die hosten bij Byte je biedt. Benieuwd? Op onze website kun je alles lezen over de meer dan 200 Magento-specifieke optimalisaties aan ons platform.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken