Deze maand komt Packt Publishing met een hun nieuwe Magento boek van de auteur Bret Williams: Mastering Magento. Het boek is geschreven als een Magento handleiding te gebruiken door de beheerder, ontwikkelaar en ontwerper van de Magento installatie. Ik heb het boek tijdens de ontwikkeling mogen nakijken en voorzien van commentaar. Deze maand verschijnt het boek officieel en bij deze mijn review. Het is aan te bevelen dit boek aan te schaffen.

Wat wordt er behandeld?

 1. Introductie in de structuur en gebruik van Magento. Een begrijpelijke uitleg over Website / Winkel / Winkelaanzicht. Plus de opzet van je plan hoe je een Magento webwinkel opzet.
 • De installatie van een multi store Magento voor een shared hosting omgeving. Volg de tutorials op een testomgeving. Maakt je hosting provider, net als Byte Internet, gebruik van suExec, dan is het raadzaam om ook het onderdeel “Koppelen in Magento 1.4” van de blogpost Meerdere shops in één Magento installatie er bij te pakken.
  Daarnaast leer je hoe je de shop voor meerdere talen en meerdere valuta inricht. Het hoofdstuk wordt afgesloten met basis tips voor het maken van backups.
 • Een hoofdstuk met veel verschillende onderdelen. Categorieën en wat de relatie is met elkaar en je webwinkels. Alle producttypen worden kort toegelicht. Installeer net als het boek voorbeelddata op een testomgeving om de producttypen eens te zien. Werkt vaker toch beter dan tekstuele toelichting.
  Maak attributen aan en voeg deze toe aan attributensets. Elk onderdeel van een attribuut wordt besproken.
  Voorraadbeheer wordt netjes besproken met uitleg over hoe Magento dit automatisch kan doen.
  Gerelateerde producten, up-sell en cross-sell. Drie eenvoudige begrippen waar menigeen toch moeite mee heeft. De schrijver legt het helder uit en geeft aan waar ze in de shop wel en niet gebruikt kunnen worden.
  het hoofdstuk wordt afgesloten met een uitleg over het maken van productimport.
 • Het vierde hoofdstuk start met een korte herhaling over de termen Global, Website, Store en Store view. Gaat daarna direct door met Magento theming. Sterk is de wijze waarop het theme fallback principe toegelicht wordt. Afblijven van Base/Default en alleen kopieren naar je eigen theme wat je wijzigen wil. Verder wordt uitgelegd hoe je themes installeert, waar de files terecht komen en hoe je de themes toewijst aan store views. Dit kan immers op meerdere plaatsen.
  Daarna duikt hoofdstuk 4 de diepte in en geeft uitleg over de inhoud van de XML bestanden en hoe je op juiste wijze de overrides toepast. Via local.xml in jouw eigen theme. Daar word ik vrolijk van.
 • Geld verdienen met Magento is waar het systeem voor gemaakt is. Dus duikt hoofdstuk 5 in het verkoopproces. Je krijgt uitleg over het ordermanagement en ziet welke stappen een order doorloopt tot het de status complete heeft gekregen.
  De standaard betaalmethodieken van Magento komen aan bod alsmede de standaard verzendmethodieken.
  Het hoofdstuk sluit met een duidelijke instructie over het aanpassen van de uitgaande mailtjes.
 • Dit hoofdstuk legt de onderdelen van het menuitem CMS uit. Leer hoe je pagina’s aanmaakt, hoe je static blocks aanmaakt en welke widgets er zijn. Dit alles wordt gedaan met een handige tutorial. Volg deze, want hij is leerzaam.

  That said, we should never shy away from rolling up our sleeves and diving into the actual theme files.
  Bret Williams – writer of this book

 • Het hoofdstuk begint met uitleg over klantgroepen en gaat daarna uitgebreid verder met kortingcodes. Middels handige voorbeelden wordt deze stof uitgelegd.
  Kort wordt ingegaan op nieuwsbrieven verzonden vanuit Magento. Ikzelf gebruik deze nooit omdat de functionaliteit flink te kort schiet. Mijn voorkeur gaat naar Mailchimp.
  Sitemaps zijn handige hulpmiddelen voor je bezoekers, maar ook voor zoekmachines. Via een voorbeeld wordt getoond hoe je deze kunt aanmaken en middels een cron automatisch kunt verversen.
  Tip: installeer AOE_Scheduler om meer zicht te hebben op je cronjobs.
  Met de basisinstellingen voor zoekmachineoptimalisatie wordt het hoofdstuk gesloten.
 • Zoek, evalueer en installeer extensies van Magento Connect. Met uitleg waar je naar moet kijken bij de keuze van extensies. Daarnaast wordt uitgelegd hoe je een eigen extensie maakt en upload naar Magento Connect. (niet beschreven in het boek, maar wel handig om te weten is dat niet alle Magento extensies in Magento Connect staan. Vele staan ook alleen op Github. bv github.com/hans2103)
 • Snelheid van je website is erg belangrijk en daarom heeft het ook een plekje gekregen in dit boek. Het hoofdstuk start met uitleg over het Entity – Attribute – Value data model dat door Magento gebruikt wordt. Met dit geleerd hebbende snap je de reden van indexatie- en cachingmogelijkheden van Magento ook beter. Daarnaast een aantal technieken om de prestaties van je Magento site te vergroten en de downloadtijd van de pagina’s van je site te verkleinen.
 • Een vrij uitgebreid voorbeeld van implementatie van WordPress in Magento. En een aantal geavanceerde technieken voor het beheer van je Magento webshop.
 • Het laatste hoofdstuk kan gebruikt worden als checklist bij de implementatie en verder beheer van je webshop. Gebruik je dit boek bij implementatie van je Magento webshop en kom je aan het einde van het boek, dan wacht je nog een felicitatie. Je shop kan namelijk live.

  …your initial work is done.
  Congratulations!
  Bret Williams – writer of this book

 • Conclusie

  Ik heb dit boek tijdens de creatie van het boek mogen nakijken en corrigeren. Tenminste…. ik mocht mijn op- en aanmerkingen aanleveren. Het is dan aan PacktPublishing of ze er al dan niet iets mee gaan doen. Het is fijn om dit te mogen doen, want je leert er altijd weer wat van. Tijdens het lezen en nakijken viel het me al op… het is een prettig boek om te lezen, de schrijver legt de zaken heerlijk uit en voorziet ze van goede voorbeelden. Maar… Dit boek is beschreven vanuit Magento 1.5, terwijl de meest recente versie op moment van schrijven van deze review Magento 1.7.x is. Het is jammer dat er zo veel tijd zit tussen het schrijven en de release van het boek. Gelukkig is het verschil tussen Magento 1.5 en 1.7 niet zo groot als tussen Magento 1.3 en 1.4 waardoor de uitleg, die er in staat, en de voorbeelden, die genoemd worden, nog steeds bruikbaar zijn.

  Omdat alle onderdelen van Magento aan goed aan bod komen kan ik dit boek zeker aanbevelen. Deze aanbeveling geldt voor de beheerder, ontwikkelaar en ontwerper van de Magento installatie.

  Het boek verschijnt als paperback en eBook formaat. We mogen van PackPublishing 5 paperback exemplaren en 10 eBook exemplaren weg geven.

  Kans maken is simpel:

  1. Like onze Facebook pagina (Facebook.com/ByteHosting)
  2. Like het bericht op onze Facebook pagina (Facebook.com/ByteHosting)
  3. Wacht geduldig af! De winnaars worden bekend gemaakt via onze Facebook pagina.

  gegevens van het boek:

  • Uitgeverij : Packt Publishing
  • Taal : Engels
  • Formaat : 280 paginas [ 235mm x 191mm ] paperback
  • Publicatie : mei 2012
  • ISBN : 1849516944
  • ISBN 13 : 978-1-84951-694-5
  • Auteur : Bret Williams 
  • Genre : All Books, e-Commerce, Open Source
  • Kopen via PacktPub
   Onze Byte klanten krijgen 20% korting. Stuur een berichtje naar Support
   UPDATE: deze actie is inmiddels verlopen.

   

  Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken