Taart!

Taart!

Graag horen we de ervaringen, uitdagingen en ideeën van onze partners en klanten. Daarom nodigden we op vrijdag 29 augustus een kleine selectie van onze Magento partners uit op ons hoofdkantoor om samen te brainstormen over ontwikkelingen op hosting en Magento-gebied, coole tools en over wat wij kunnen doen om nog meer te kunnen ontzorgen. In dit blog lees je het verslag van deze brainstorm en brengen we je op de hoogte van de laatste insights.

 

 

 

Laatste insights

Brainstorm

Voorstelrondje

Nadat iedereen binnen en voorzien was van een kopje koffie met een stukje taart (uiteraard!) konden we beginnen! Eerst een kort voorstelrondje, want een gezicht bij een naam is tenslotte altijd handig. Daarna vertelde Gruus van Woerkom (CEO van Byte) enthousiast en trots over het reilen en zeilen bij Byte.

Zo hebben we het afgelopen jaar onze Magento pakketten aangepakt (nu Magento Basic en Pro), hebben we Hypernode gelanceerd, draait Varnish op Magento Dedicated, introduceerden we SLA Plus (de 24/7 technische noodhulp van Byte) en hebben we keihard gewerkt aan een nog stabieler netwerk.

On the side vertelde Gruus ook nog wat andere leuke Byte weetjes, zoals dat we 7 nieuwe Byters hebben verwelkomd het afgelopen jaar, dat Byte dit jaar alweer 15 jaar bestaat (en dat we dat in mei groots hebben gevierd!) en dat we sinds vorig jaar een officiële Byte meisjesdag hebben 🙂 Het komende jaar blijven we onder andere hard werken aan Hypernode en zullen we ons platform en netwerk constant blijven verbeteren.

Brainstormen!

Post-it's all over the place brainstorm

Post-it’s all over the place brainstorm

Na de nieuwtjes en een tweede bak koffie, liepen de Magento techneuten mee met Willem de Groot voor de technische brainstorm en bleven de “babbelaars” zoals Gruus dat zo mooi noemde op de tweede verdieping voor de brainstorm over strategie en ondernemersschap. Tijdens de strategische sessie hebben we o.a. gebrainstormd over gezamenlijk het merk Magento versterken bijvoorbeeld door kennisdeling en opleidingsmogelijkheden.

We hebben de techneuten gevraagd welke features er nog missen op Hypernode, hieruit kwam o.a. real time access logs (reeds beschikbaar!), testen/ontwikkelen met Vagrant, FTP toegang voor leveranciers/collega’s/klanten (direct doorgevoerd!), uitgebreide monitoring, ZSH (direct toegevoegd!), Magerun autocompletion (direct toegevoegd!) en NewRelic. Vervolgens heeft Willem samen met de techies een lijst van top 10 onmisbare tools voor Magento developers opgesteld. Benieuwd naar de lijst? Check het hier! Bij elkaar weer hele nuttige input van onze partners ontvangen, waar we graag het komende jaar weer mee aan de slag gaan. Ook de partners onderling hebben weer enorm veel van elkaar kunnen leren door met elkaar ervaringen en tips te delen. Dat faciliteren we graag!

 

Flame grilled van onze Helen

Flame grilled van onze Helen

Frame grilled geblust met een koud drankje

Na een middag hard werken, kletsen en hersenkraken, had iedereen wel zin in een koud drankje! Dus we doken na afloop van de brainstorm met zn allen het dakterras op. Daar stond onze kookheld Helen al klaar om iedereen van flame grilled burgers te voorzien. Er werd uitgebreid nagekletst, nog lang nadat de zon in het IJ onder was gegaan… Het was een mooie avond, daar was iedereen het over eens 🙂

En nu?

…goede vraag! Eerst kijken we uit naar de volgende brainstormsessie met een kleine selectie Cluster partners op 19 september. Ook dan gaan we weer goede input verzamelen waar we allemaal beter en sterker van worden. De uitkomsten van deze brainstorm zetten we uiteraard weer in een blog op onze website. Met al deze verzamelde input gaan we aan de slag en we houden regelmatig via onze NewsMails, website en ons blog iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen!

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken