magento 2 hosting showcase

Deze week is de eerste officiële Magento 2 showcase uit Nederland live gegaan. Onze partner MediaCT, als Magento 2 Trained Solution Partner, werd hiervoor door Magento uitgekozen. Voor dit project toverden ze de Enterprise webwinkel beaumotica.com om tot officiële Magento 2.0 showcase, in samenwerking met Byte als hostingpartner. Veel van de nieuwste Magento 2 technieken hebben ze hierbij in de praktijk gebracht. We vertellen je graag welke dat zijn en welke impact dat voor Beaumotica heeft gehad.

Volledig responsive door Magento 2

Bij Beaumotica, gespecialiseerd in het brengen van sfeer in je huis door verlichting, draait alles om beleving. Natuurlijk staat de bezoeker daarbij voorop. Om er dan ook zeker van te zijn dat alle bezoekers dezelfde fijne winkelervaring krijgen, ongeacht welk apparaat ze gebruiken, is de nieuwe Magento 2 webshop volledig responsive opgebouwd. Hiervoor heeft MediaCT de nieuwe responsive design thema’s uit Magento 2 gebruikt en vormt de shop zich nu moeiteloos naar ieder schermformaat. Om de ervaring van de klant helemaal te finetunen is er ook gebruik gemaakt van het inbegrepen checkoutproces van Magento 2, waarmee de betalingen een stuk gestroomlijnder moeten verlopen.

Geoptimaliseerde Magento 2 hosting

Niet alleen aan de voorkant van de webshop is er veel veranderd door Magento 2. Ook aan de achterkant zijn veel aanpassingen doorgevoerd. Maar om gebruik te kunnen maken van de nieuwste Magento 2 technieken is gespecialiseerde Magento 2 hosting nodig. Denk hierbij aan specifieke Nginx, Opcache en PHP configuraties, passend voor Magento 2. Hypernode was hiervoor de passende oplossing. MediaCT werkt al een lange tijd met het Hypernode platform van Byte en heeft tijdens dit project nauw samengewerkt met ons technische team. Deze korte lijntjes hebben er dan ook voor gezorgd dat MediaCT snel kon doorwerken bij issues, en dat wij ons hostingplatform continu verder konden optimaliseren voor Magento 2. Dit heeft voor een optimaal Magento 2 platform gezorgd, waar een Enterprise winkel als beaumotica.com als een zonnetje op draait.

Vernieuwde Magento 2 processen voor beaumotica.com

Beaumotica.com heeft gretig gebruik gemaakt van de vernieuwde interne processen van Magento 2. Zo werd er gekozen voor het ingebouwde product-category management systeem van Magento 2. Waar ze voorheen een extern systeem gebruikte paste dit, door de mogelijkheid om meer sites in verschillende talen te beheren, beter bij de internationale ambities van beaumotica.com. Ook is Beaumotica erg blij met het nieuwe admin panel. Dit is in Magento 2 te beheren via ieder soort scherm, inclusief mobiel.

Dagelijkse taken makkelijker uitvoeren in Magento 2

De dagelijkse taken van Beaumotica zijn met het gebruik van Magento 2 een stuk efficiënter geworden. Orders verwerken, producten updaten, catalogus overzichten maken en nog veel meer gaat een stuk makkelijker. Een concreet voorbeeld daarvan heeft het leven van de Beaumotica contentschrijvers een stuk makkelijker gemaakt. Voor hen werd er in Magento 2 een gefilterde weergave gemaakt waarin ze in één oogopslag alle producten te zien kregen die een omschrijving mistte. Dit maakt het beheren van de shop, vooral in meerdere talen, een stuk eenvoudiger.

Niet zomaar een succes

MediaCT heeft hard gewerkt voor de titel Magento 2 Trained Solution Partner en ze hebben zich dan ook vol overgave ingezet voor de ontwikkeling van beaumotica.com. We zijn dan ook enorm blij, en stiekem best vereerd, dat ze ook voor dit project voor Byte en ons Hypernodeplatform hebben gekozen. We hebben nauw samengewerkt om niet alleen beaumotica.com te optimaliseren, maar ook ons eigen hostingplatform. Als je benieuwd bent hoe jouw shop werkt met Magento 2, of als je er aan denkt om een nieuwe Magento 2 shop op te zetten, raden we je aan om eens gebruik te maken van onze gratis Magento 2 hosting trial. We hebben het voorzien van een standaard Magento 2 installatie, zodat je er direct mee aan de slag kan.

Zie ook het officiele (Engelstalige) bericht van Magento.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken