Gerrits E-commerce kiest voor Byte Magento hosting

Afgelopen maand mochten we het Hypernode certificaat uitreiken aan een klein e-commerce bureau uit het Brabantse De Mortel, genaamd Gerrits e-commerce. Het bureau valt op tussen het rijtje grote Magento bureaus. Wat drijft dit kleine bureau, hoe behalen zij zulke hoge kwaliteit en waarom kiezen zij Byte voor de hosting? Ik vroeg het Jeroen Gerrits van Gerrits e-commerce.

In 2006 richtte Jeroen Gerrits het bureau Gerrits Media op. Het aanbod van diensten bestond toen uit systeembeheer en ontwikkeling van websites. In 2015 verkochten ze het onderdeel ICT en zijn ze zich volledig gaan toeleggen op webdevelopment. In 2017 hebben ze de focus doorgetrokken door webapplicaties toe te voegen aan het dienstenpakket: Gerrits e-commerce was geboren. Gerrits e-commerce kreeg in oktober 2017 het Hypernode certificaat: een kwaliteitsstempel voor Magento developmentbureaus.

Jeroen: “Op dit moment zijn we met zijn zessen. Stuk voor stuk jonge Brabanders. Het Brabants is terug te vinden bij ons op kantoor, maar ook binnen de cultuur van het bedrijf. Niet gekker doen dan nodig en niet moeilijk doen als het makkelijk kan. Ook kenmerkend voor ons is dat het hele team betrokken wordt bij belangrijke bedrijfsbeslissingen. Iedereen moet er achter staan en er zin in hebben anders doen we het simpelweg niet.”

Over Gerrits e-commerce

“Een webshop runnen moet leuk zijn en daar dragen wij met Gerrits e-commerce aan bij.”

Waar zijn jullie heel goed in?

Jeroen: “Onze ‘core business’ is de ontwikkeling van Magento webshops. Daarnaast ontwikkelen we ook WordPress websites en webapplicaties. Dit doen we aan de hand van een strak ontwikkelproces waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft. Wat voor ons kenmerkend is, is dat we onze klant begrijpen en met ze meedenken. Een webshop runnen moet leuk zijn en daar dragen wij aan bij.”

Wat onderscheidt jullie van andere Magento bureaus?

Jeroen: “We zijn natuurlijk relatief klein. We zijn maar met z’n zessen, waarvan 1 eigenaar, 3 developers, 1 administratief medewerker en 1 office manager. Dat heeft als groot voordeel dat de communicatielijnen erg kort zijn. We zijn transparant en laagdrempelig. Onze programmeurs zijn dagelijks aanwezig op kantoor. Klanten ontvangen op tijd een terugkoppeling en weten waar ze aan toe zijn. Maar het betekent bijvoorbeeld ook dat onze uurtarieven lager zijn dan een gemiddelde webdevelopmentbureau, omdat wij lage overhead en kantoorkosten hebben.”

Jullie focussen op Magento, waarom kiezen jullie voor dat e-commerce CMS?

Jeroen: “De schaalbaarheid van het systeem past goed bij onze doelgroep: de middelgrote tot grote shops. Magento heeft talloze mogelijkheden waardoor we flexibel zijn en kunnen voldoen aan de klantvraag. Wat ook prettig is is dat het een grote community van ontwikkelaars van over de hele wereld heeft die werkt aan de verbetering en uitbreiding van extensies. Daardoor is het gewoon een heel professioneel platform. En tot slot: het is een open-source systeem, wat klanten de vrijheid geeft om te gaan en staan waar ze willen. Ook dat vinden we belangrijk.”

Wat is jullie grootste uitdaging?

Jeroen: “Dat is er een waar veel bureaus mee te maken hebben: het vinden van goede developers. Wat ons betreft is een goede developer er een die zelfstandig is, en die gedreven is om een oplossing te vinden voor een probleem.”

De keuze voor Byte als hostingpartner voor Magento

Waarom kiezen jullie voor de Magento hosting van Byte?

Jeroen: “Wij staan voor kwaliteit en de enige manier om die kwaliteit ook te garanderen is om alleen met kwalitatieve partners samen te werken. We merkten al heel snel dat ook bij jullie kwaliteit altijd voorop staat. Dat maakte Byte de logische hostingpartner in onze sector.”

Hoe verliep jullie eerste kennismaking met ons?

Jeroen: “Op een gegeven moment werden we benaderd door een grote shop met maar liefst 24 webshops. Hun toenmalige hostingpartij wist de performance maar niet onder controle te krijgen. De shops vielen daarnaast tot wel 5 keer per dag uit waardoor veel omzet werd verloren. Zij hebben toen besloten om de 24 shops op een Hypernode van Byte te plaatsen. Op het moment dat wij het technisch beheer van de shop overnamen waren deze shops dus al bij Byte gehost. Byter Cipriano heeft ons enorm geholpen bij het opsporen van de problemen en het uitvoeren van extra optimalisaties om de performance flink te verbeteren. We hebben hierdoor zeer snel de problemen kunnen verhelpen. En sinds de dag dat de shops op de Hypernode draaien is de klant aanzienlijk meer gaan verkopen. Onze eerste Byte case was dus meteen een mooie uitdaging, maar is perfect verlopen.”

“Sinds de dag dat de shops op Hypernode draaien is de klant aanzienlijk meer gaan verkopen.”

Wat is het dat jullie zo aanspreekt in Byte?

Jeroen: “Het Hypernode platform biedt allerlei handige tools waar wij als ontwikkelaars veel aan hebben (zoals MageReport Premium of developmentpakketten voor een gedegen OTAP-straat). Daarnaast is de hosting heel stabiel, worden we netjes geïnformeerd wanneer er onderhoud gepleegd wordt en worden problemen serieus opgelost.
Oh en jullie support is gewoon erg prettig. Je krijgt vrijwel altijd direct een medewerker aan de lijn die verstand van zaken heeft en waar je inhoudelijk dus goed mee kunt overleggen. Dat is bij andere hostingproviders zeker niet altijd het geval. Mocht je er een keer zelf niet uitkomen, dan is het wel zo fijn dat je niet door allerlei ticketsystemen heen gesluisd wordt om vervolgens pas weken later een vaag antwoord te ontvangen. Dit geldt op technisch vlak, maar ook administratief. Iedereen kan je vooruit helpen zonder dat je drie keer in de wacht gezet wordt. Dat werkt gewoon heel fijn.”

“De enige manier om kwaliteit te garanderen is enkel om met kwalitatieve partners samen te werken en dat maakt Byte de logische partner in onze sector.”

Toekomstplannen

Waar staan jullie over 5 jaar?

Jeroen: “We willen nog meer klanten verder helpen naar online succes. Hopelijk hebben we over 5 jaar minimaal 15 medewerkers en staan we landelijk bekend als een e-commerce partij die kwaliteit levert. De Hypernode certificering die we onlangs hebben gekregen is daarvoor weer een stap in de goede richting!”

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken