Aangepaste openingstijden

De manier om veel mensen naar je webshop te trekken? Door een mailing te versturen naar je (toekomstige) klantenbestand. Een mail is de perfecte manier om al je klanten en bezoekers in één keer op de hoogte te stellen van nieuwe producten en andere updates. Waar vaak geen rekening mee wordt gehouden is dat er door al die extra bezoekers een piek in het verkeer komt waardoor je shop langzaam kan worden. Met de juiste voorbereiding kan je ervoor zorgen dat je Magento shop op het Hypernode platform snel en stabiel blijft tijdens deze bezoekerspieken. Lees onze tips in deze blog.

Zorg dat je Magento webshop bereikbaar blijft

Als je Magento shop ineens een enorme bezoekerspiek te verwerken heeft bestaat de kans dat je shop langzaam wordt, of in het ergste geval zelfs down gaat. Hierdoor loop je klanten en conversie mis. Klanten kunnen je webshop niet bereiken en dat laat geen goede indruk achter bij zowel nieuwe als terugkerende bezoekers. Ook producten bestellen is niet mogelijk en je SEO-ranking kan er ook onder lijden. Websites met downtime kunnen worden bestraft door zoekmachines zoals Google: verzekeringssite Independer.nl verloor haar ranking op een competitief zoekwoord door een aantal minuten uit de lucht te zijn.

Verstuur je nieuwsbrief verspreid

De meest voor de hand liggende manier om een bezoekerspiek te voorkomen is door je nieuwsbrief verspreid te versturen naar de verschillende ontvangers. Je kunt bijvoorbeeld je nieuwsbrief verspreid sturen over de dag. Het voordeel hiervan is dat je webshop niet enorm veel bezoekers op hoeft te vangen in één keer maar verspreid over de dag.

Gebruik een externe maildienst

Mailings worden vaak vanaf de Hypernode zelf verstuurd. Hierdoor gebruik je de capaciteit van je Hypernode voor de mailing in plaats van voor de bezoekers. Daarom raden we je aan om gebruik te maken van een externe dienst zoals Flexmail en MailChimp gebruik te maken.  De capaciteit van je Hypernode wordt dan niet gebruikt voor het versturen van de mailing, maar voor het soepel houden van je webshop.

Naast het gebruik van een externe maildienst raden we je ook aan om een externe dienst te gebruiken voor het inladen van de afbeeldingen. Als iemand jouw email opent wordt je Hypernode zwaar belast omdat de afbeeldingen vanaf jouw webshop worden geladen. Bij sommige maildiensten kun je ook de afbeeldingen inladen. Als dat niet mogelijk is kun je een dienst zoals Imgur gebruiken. Wanneer iemand jouw email opent worden alle afbeeldingen geladen vanaf Imgur in plaats van je Hypernode!

Upgrade je Hypernode

Heb je echt een grote actie en heb je meer capaciteit nodig om alle bezoekers op te vangen? Dan raden we je aan om geen risico te nemen en je Hypernode pakket te upgraden. Je kunt via het Service Panel heel gemakkelijk je pakket upgraden zonder downtime. Wanneer de actie voorbij is kan je net zo gemakkelijk weer downgraden zonder downtime. Zo weet je zeker dat je Magento shop moeiteloos alle extra bezoekers opvangt.

Wanneer je gebruik maakt van het Magento Go Big of Magento Excellence pakket heb je ook Varnish tot je beschikking. Varnish maakt je webshop niet alleen sneller, het zorgt er ook voor dat je Hypernode pakket minder zwaar belast wordt. Zo houd je meer capaciteit over voor het opbouwen van de productpagina’s, account, winkelmandje, enz.

Beheer je je eigen Magento webshop op Hypernode en kan je wel wat hulp gebruiken? Aarzel niet om contact op te nemen met één van onze partners!

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken