Hypernode_certified_agency_logo

Acht Nederlandse en twee Belgische Magento developmentbureau’s hebben deze week het certificaat Hypernode Certified Agency ontvangen. Hiermee hebben zij aangetoond tot de top van de Magento bureaus van Nederland en België te behoren.

Het is in deze tijd van steeds groter belang dat webshops snel en vooral ook veilig zijn. Hiervoor is het cruciaal dat de shop goed gebouwd en goed onderhouden wordt. Om deze reden hebben wij het kwaliteitscertificaat Hypernode Certified Magento Agency in het leven geroepen. Webwinkeliers die werken met Magento kunnen nu op basis van dit kwaliteitsstempel kiezen voor een Magento developmentbureau voor de ontwikkeling en/of beheer van hun webshop.

De eerste Hypernode Certified developmentbureaus

We zijn supertrots de eerste Hypernode Certified Magento Agencies aan de wereld te mogen voorstellen: Bold Commerce (Amsterdam), Cream (Berkel & Rodenrijs), Elgentos (Groningen), Experius (Utrecht), FRMWRK (Rotterdam), Indie Group (Kortrijk/Antwerpen), Lab51 (Tilburg) Made by Mouses (Zwolle), MediaCT (Groningen) en PHPro (Kontich). 

Update oktober 2017: n.a.v. een nieuwe certificeringsronde zijn de volgende bureaus toegevoegd aan de lijst met Hypernode Certified agencies: Mooore Digital (voorheen bekend als Marissen), Gerrits E-commerce, Abovo Media, TIG, Guapa en RIFF (voorheen Jaagers).

Deze bureaus hebben aangetoond:

  • Magento shops met een uitstekende performance te ontwikkelen en beheren;
  • zo veilig mogelijke Magento shops te ontwikkelen en beheren;
  • te werken met professionele processen voor development, deployment en beheer;
  • bovenmatige kennis van Magento te hebben.

Hypernode certificering als eerste kwaliteitsstempel voor Magento developmentbureaus

Het bijzondere aan deze kwaliteitsstempel is dat het het eerste certificaat is dat op bureauniveau wordt uitgereikt. Vanuit Magento zelf kunnen er al wel persoonsgebonden certificaten worden behaald, maar dit is het eerste certificaat dat de developmentprocessen en het eindresultaat (snelle en veilige shops) van het gehele bureau beoordeelt. Bureaus met het Hypernode Certified Agency-certificaat hebben op dit vlak aangetoond tot de top van de Magento bureaus in Nederland te behoren.

Geen momentopname, maar een doorlopende kwaliteitsgarantie

Voor het behalen van het certificaat zijn de bureaus door een strenge audit gehaald. Hierbij werden ze beoordeeld op output -zoals de laadtijd en veiligheid van door hen beheerde webshops-, Magento kennis, en op het hanteren van gedegen processen om kwaliteit te waarborgen. Gedacht kan worden aan gebruik van versiebeheer en processen voor onderhoud, codekwaliteit, deployment en 24/7 support. Kenmerkend aan het programma is dat de gecertificeerde bureaus blijvend worden gemonitord. Hiermee is de certificering niet een momentopname, maar een doorlopende kwaliteitsgarantie.

Waarom de titel Hypernode Certified?

Onze Magento experts ontwikkelden 3 jaar geleden het dynamische Magento hostingplatform Hypernode. Het ondersteunt developers in de ontwikkeling en het beheren van kwalitatief hoogstaande Magento webshops. Ruim 1.000 webwinkeliers en 65% van de grotere Nederlandse Magento bureaus werken inmiddels met Hypernode. Wij werken nauw samen met deze bureaus, zien dagelijks honderden Magento shops en spelen een actieve rol in de Magento community. Ook spreken we veel blije of minder blije webwinkeliers. Dit heeft ons een schat aan kennis en ervaring gegeven over wat een goede Magento shop is, en wat de best practices zijn om zo’n shop te maken en beheren. Deze learnings willen we gebruiken om een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het Magento development landschap in Nederland. De partijen die tot de top van de Magento agencies behoren, kunnen dit met hun certificering uitdragen. En partijen die daar naar op weg zijn, helpen we door onze kennis te delen.

Wil je met jouw bureau Hypernode Certified worden?

We streven ernaar eens in het half jaar een auditronde uit te voeren. Je kunt je gedurende het hele jaar aanmelden voor de eerstvolgende ronde. Dat doe je heel gemakkelijk door een e-mail te sturen naar certification@hypernode.com. Hierin maak je kenbaar graag mee te willen gaan in de eerstvolgende auditronde en geef je alvast een contactpersoon op.

Twee weken voor de deadline sturen we je de concrete richtlijnen waaraan een Hypernode Certified Agency moet voldoen. We vragen je het document ingevuld voor de deadline terug te sturen. Hierin laat jij zien dat jouw agency voldoet aan de richtlijnen zoals ze opgesteld zijn.

Eerstvolgende deadline: onbekend

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken