Twee weken geleden kwam Yireo met een nieuwe Joomla! extensie, genaamd MageBridge, waarmee een brug tussen Joomla! en Magento kan worden geslagen. De commerciele extensie is beschikbaar via de website van Yireo (http://www.yireo.com/).

Solide alternatief voor VirtueMart

Met de komst van MageBridge is er nu een solide alternatief op VirtueMart bij gekomen. Met VirtueMart is het weliswaar mogelijk om in simpele stappen een webshop op te zetten. Maar de mogelijkheden zijn in het verleden toch vaak beperkt gebleven – zowel in functionaliteit, als het aanpassen van HTML-code en het toevoegen van extra  functionaliteit. Magento staat al geruime tijd bekend als een veel beter alternatief voor VirtueMart, maar de integratie met Joomla! bleef uit.

De mogelijkheden

Terwijl het JFusion-project al geruime tijd een gebruikers-synchronisatie met Magento aanbiedt, is MageBridge de eerste volledige brug waarbij vrijwel alle aspecten van integratie worden opgepakt. Dankzij MageBridge worden talloze mogelijkheden geopend: niet alleen zijn Joomla! pagina’s aan te maken gevuld met Magento producten, maar het is ook mogelijk om producten onder Joomla! artikelen te zetten, of Joomla! artikelen in Magento product-omschrijvingen. Integraties met JomSocial en Community Builder liggen ook op de plank.

Magento complexer dan Joomla!

Yireo

Een waarschuwing is wel op zijn plaats: Magento (en daarmee ook MageBridge) is een stuk complexer dan Joomla!. Het vergt daarom in het begin meer tijd om gewend te raken aan alle configuratie-mogelijkheden. MageBridge maakt het gebruik van Magento op sommige punten makkelijker, maar op andere punten juist weer moeilijker. Vooral het opzetten van eigen Magento thema’s is een stuk moeilijker dan Joomla! templates. Maar uiteindelijk is alles mogelijk. De handleidingen op de website van Yireo bieden hierbij alle houvast.

Zorg voor een goede hosting omgeving

Een goede hosting omgeving is ook op zijn plaats. Met MageBridge worden de applicaties Magento en Joomla! met elkaar gecombineerd, waarbij Magento het zwaarst weegt qua systeemeisen. Het is dus zeker zaak om voor een hosting omgeving te kiezen waarop Magento goed kan draaien.

Byte is de eerste hostingprovider in Nederland die een speciaal hostingplatform heeft ontwikkeld, dat geoptimaliseerd is voor Magento webwinkels. Ons hostingplatform voldoet daarin aan alle gestelde omgevingseisen van Magento en daarmee ook voor MageBridge. Neem een kijkje op onze pagina over Magento hosting en bekijk daar ook de animatie.

Wil je graag de Magento hosting uitproberen. Vraag dan een gratis Magento Trial aan van drie maanden.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken