Magento 2 hosting van Byte

Afgelopen dinsdagavond was het eindelijk zover. 1626 dagen, 10 uur en 31 minuten nadat Magento 2 in 2010 was aangekondigd werd ze eindelijk definitief gereleased. Zoals we eerder beschreven zitten er veel verbeteringen in Magento 2 die het het waard maken om te upgraden. Maar, de veranderingen in Magento 2 hebben niet alleen effect op het platform. Ook onze hosting moet hiervoor flink onder de loep. We geven je graag alvast een kijkje in onze keuken hoe wij werken naar onze Magento 2 hosting

Update 12 januari 2016: We zijn zover, het Hypernode platform ondersteunt Magento 2! Vraag direct een gratis testomgeving aan.
Update 4 maart 2016: De eerste officiële Magento 2 showcase in NL draait op ons Hypernode platform. 

 

Een verbeterde Magento 2 hosting

De afgelopen tijd is er bij ons hard gewerkt om onze Magento hosting helemaal Magento 2 ready te krijgen. We streven ernaar niet alleen onze huidige Magento hosting te evenaren, maar zelfs stukken beter te maken. Om dit voor elkaar te boksen zijn er twee dingen van belang: de nieuwe Magento 2 software en ons eigen Hypernode platform voor Magento hosting.

Ons Hypernode platform voor Magento 2

Uniek en speciaal voor Magento, dat tekent ons Hypernode platform. Hypernode is echter zó specifiek ingericht en gespecialiseerd voor Magento 1 dat het ons op dit moment nog wel eens in de staart bijt. Veel andere hosters hoeven met de komst van Magento 2 niet veel fratsen uit te halen om hun hosting aan te passen, vooral omdat ze een generieke PHP hosting aanbieden. Bij ons is dit niet het geval. Hypernode heeft naast het standaard netwerk, hardware en platform namelijk speciale Magento platformoptimalisaties en development tools. Juist deze waardevolle extra’s zorgen ervoor dat onze Magento 2 hosting extra aandacht nodig heeft. In januari 2016 verwachten we ons Magento 2 platform up and running te hebben. Op dat moment is het ook mogelijk om met een trial 30 dagen gratis ons platform uit te proberen, óók als je al een pakket bij ons hebt.

De nieuwe Magento 2 software

De komst van een nieuw Magento versie betekent ook dat we weer even terug gaan naar de tekentafel. Nieuwe software betekent niet alleen meer werk, maar vooral nieuwe kansen. Alle hoekjes van Magento 2 moeten uitgeplozen worden om ervoor te zorgen dat de nieuwe features van Magento 2 optimaal draaien op ons Hypernode platform. In al deze hoekjes zitten kansen om extra performancewinst te halen, meer gebruiksvriendelijkheid te bieden of extra veiligheid te geven. Neem bijvoorbeeld Varnish. Op dit moment beschikbaar op onze huidige Magento hosting, maar enkel met module Turpentine. Met de komst van Magento 2 is Varnish een standaard geworden en is een module niet meer nodig. Dit biedt ons weer de kans om te onderzoeken hoe wij ervoor kunnen zorgen dat werken met Varnish zo gemakkelijk mogelijk kan worden.

Wij zijn vooral heel benieuwd naar jouw plannen met Magento 2. Ben je onderdeel van een ontwikkelpartij en zie jij mogelijkheden hoe we jullie kunnen helpen om de overstap makkelijker te maken? Of wil je misschien straks als eerste aan de slag met een Magento 2 shop op Hypernode? Laat het ons vooral weten door te mailen naar support@byte.nl.

 

Magento 2 testomgeving

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken