UPDATE: per 01-10-2012 is bytecdn.nl gedeactiveerd en kan er geen gebruik meer gemaakt worden van de Byte Internet CDN service.

We hebben de afgelopen dagen aan een Magento CDN (content delivery network, proxy)  gewerkt. De resultaten zijn erg bemoedigend.

Het idee is om een zoveel mogelijk statische files af te handelen met een speciale (lichtere) webserver en de dynamische pagina’s (PHP) via de normale applicatieservers.

De statische bestanden worden ongeveer 19 keer sneller geserveerd!

Byte Magento CDN

Byte Magento CDN

Als dit werkt voor Magento, wordt het ook beschikbaar gemaakt voor andere platformen. Het handige van Magento is dat het met een “Media URL” werkt en daarmee dus heel makkelijk een proxy/CDN/media-server kan gebruiken.

Maar… we zijn er nog niet.

  1. De proxy server is erg stabiel, maar nog niet geclusterd (high available). Dit is in ontwikkeling.
  2. Als je eenmaal CDN gebruikt en het CDN valt uit, werkt je Magento 5-10 minuten niet meer. Je moet dan namelijk razendsnel de Media URL in de backend om-/uitzetten. Kans van 1% en een downtime van 5-10 minuten, lijkt me wel te overzien.
  3. We zijn nog bezig met alle tooltjes op het Service Panel afmaken.
  4. We moeten nog testen met live Magento webshops.

En daar gaat deze post eigenlijk over. We zoeken testers!

Heb je Magento Hosting bij Byte? Zin om mee te testen? Daarmee een snellere Magento te hebben? Eeuwige roem te verdienen binnen het Byte Tech Team? Mail ons op magento@byte.nl en vraag om mee te doen met de CDN-testen.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken