Wat zijn goede extensies en wat bieden ze voor een meerwaarde ten opzichte van andere extensies? Hoe kies je uit de wildgroei van extensies de juiste uit en hoe beperk je de geïnstalleerde extensies tot de broodnodige extensies voor je webshop? Want meerdere geïnstalleerde extensies kunnen nog al eens conflicteren met elkaar (niet compatibel), zorgen voor een lagere performance en moeten allemaal onderhouden worden. 

Bovenstaande vraagstukken werden besproken tijdens de Magento User Group – Extensie Pitch. Deze organiseerden we vorige week in het Magento Competence Center. Tijdens deze Magento User Group kwamen er drie Magento extensiebouwers een korte presentatie geven over hun eigen extensies.

De presentaties van extensiebouwers Elgentos en Mindstretch zijn op de website van het Magento Competence Center te vinden.

Top 10 meest gebruikte Magento extensies

Naar aanleiding van deze Magento User Group hebben we een klein onderzoekje gedaan naar de meest gebruikte Magento Extensies die gebruikt worden door onze Magento klanten. Hieruit kwam de onderstaande Extensie Top 10.

Let op! Deze top 10 geeft de meest gebruikte extensies onder Byte klanten weer. Dit wil niet zeggen dat deze extensies ook daadwerkelijk de beste zijn. Voor sommige zijn er betere alternatieven voor handen en sommige genoemde extensies zijn zelfs juist beter te omzeilen. Bekijk in het keuzeproces voor bepaalde extensies eerst of er reviews te vinden zijn en wat mogelijke alternatieven zijn.

1. One Step Check Out

one-step-checkout

one-step-checkout

Verreweg de meest gebruikte extensie. De OneStepCheckOut extensie zorgt ervoor dat de koper in het bestelproces alle gegevens op één pagina kan invullen. De koper ziet dus in één oogopslag welke informatie er wordt gevraagd en dus zeer gebruiksvriendelijk voor de bezoeker. De stelling is dat dit leidt dit tot een toename in het aantal bestellingen, omdat de koper minder snel in het bestelproces afhaakt.

Kosten zijn standaard € 245.
Meer info en installeren?

2. Fooman Email Attachements

fooman_emailattachments

Fooman email attachments

Een extensie die het mogelijk maakt om PDF’s (bijv. koopvoorwaarden) te koppelen aan uitgaande verkoop e-mails.

De extensie is gratis.
Meer info en installeren?

 

3. Phoenix Cash on Delivery

cashondelivery

Cash on delivery

Via Cash on Delivery is het mogelijk verzendkosten te berekenen voor binnenlandse en internationale verzendingen.

De extensie is gratis.
Meer info en installeren?

 

4. Fooman PDF Customiser

pdfcustomiser

Pdf customiser

Een extensie waarmee je je PDF bestanden kunt opmaken naar eigen wens. Dus bijvoorbeeld branden met je logo, huisstijlkleuren, -lettertype.

De kosten zijn $ 65.
Meer info en installeren?

 

5. TM Easy Lightbox

magento_easy_lightbox

Easy lightbox

Deze extensie maakt het mogelijk om artikelen in een lightbox te tonen.

De extensie is gratis.
Meer info en installeren?

 

 6.  Enhanced Admin Product Grid

tbt_enhancedgrid

Enhanced grid

Deze extensie is ontwikkeld om het werken in Magento voor de Admin makkelijker en leuker te maken. Het is met deze extensie mogelijk om in de backend meerdere kolommen naast elkaar te zetten waardoor je bijvoorbeeld de afbeelding van het artikel toe kunt voegen aan het overzicht.

De extensie is gratis.
Meer info en installeren?

 

7. Aitoc Aitsys

Aitoc

Aitoc

Dit is een overkoepelende naam van alle extensies die de bouwer Aitoc aanbiedt. Al die extensies vallen onder deze overkoepelende bestandsnaam. Helaas kunnen we dus niet achterhalen of er één extensie uitspringt.
Aitoc biedt o.a. aan:

  • Magento Front-End Editor (productinformatie direct op de website zelf aanpassen, zonder eerst naar de backend te moeten)
  • Shopping assistant (een extensie die je klanten door het shopping proces leidt, door hen heel gericht te laten zoeken)
  • Product Units and Quantities (een exetnsie die het mogelijk maakt de aangeboden hoeveelheid van producten te managen. Bijv het aanbieden in oplages)
  • Advanced Permission Extension (mogelijkheid om rollen toe te kennen aan gebruikers. Hierdoor kan ingesteld worden welke gebruiker waar toegang toe heeft en mag wijzigen))

Let op! Hoewel deze extensie groep in de top 10 van meest gebruikte extensies voorkomt, wordt deze extensie groep door meerdere partners en onszelf afgeraden om te gebruiken. De extensies kunnen een slechte uitwerking hebben op je webhshop. Daarnaast kan het nog wel eens anders uitpakken met het prijsplan, lees hierover deze review door.

 

8. AW Blog

AW Blog

AW Blog

Door het implementeren van een Blog kan een interactieve two-way communicatieplatform opgezet worden. Kan gebruikt worden voor extra informatie, nieuwtjes over komende producten, en natuurlijk feedback van klanten.

Deze extensie is gratis.
Meer info en installeren?

 

9. Easy Tabs

Magento Easy Tabs

Magento Easy Tabs

Blog en Easy tabs op gedeelde plek (169 x)
Biedt de mogelijkheid om meerdere tabs toe te voegen op de productpagina.

Deze extensie is gratis.
Meer info en installeren?

10. EM Delete Order

em_deleteorder

Em Delete Order

Deze extensie maakt het eenvoudig om orders te deleten via een toegevoegde optie bij het dropdown menu Order Manager.

Deze extensie is gratis.
Meer info en installeren?

 

 

Heb je zelf betere alternatieve gevonden? Missen er volgens jou een paar musthaves in dit rijtje? Laat het weten in de comments!

 

Volgende Magento User Group

De volgende Magento User Group heeft als onderwerp Kerstconversie en Usability. Byte organiseert voor de derde keer op een rij de Beste Kerstshop verkiezing om webshopeigenaren bewust te laten worden van de behalen conversie verhoging door middel van simpele aanpassingen en/of acties. Wat hebben de deelnemende webshops gedaan aan hun kerstconversie? Wat doen grote webshops aan hun conversie?

Tijdens deze Magento User Group zullen we hieraan aandacht besteden. Daarnaast zullen de resultaten van de gehouden Usability Workshop worden besproken.

 

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken