bezoekers magento shop

Tijdens een geslaagde marketingactie krijgt je webshop in korte tijd meer bezoekers te verwerken dan normaal. Hoeveel bezoekers je webshop aan kan en hoe de performance op zo’n piekmoment is, hangt af van het aantal hosting resources waar de webshop beschikking over heeft. We zien vaak -veel te vaak- dat bij het voorbereiden van de marketingactie de hostingomgeving vergeten wordt, en dat de shop het op het moment suprème laat afweten. Doodzonde, want omdat je bij Hypernode per dag kunt up- en downgraden kost een krachtigere Hypernode je slechts enkele euro’s.  

In jouw Service Panel kun je op elk moment van de dag zelf upgraden naar een grotere Hypernode. Doe dat alsjeblieft als je een mooie marketingactie, grote mailing, of sale gepland hebt staan vlak voor je de grote drukte verwacht. Als je actie namelijk geslaagd is en je fors meer bezoekers weet te trekken, dan heeft je shop die extra resources écht nodig om die bezoekers en extra orders goed te verwerken.

Nemen de bezoekersaantallen weer af? Dan downgrade je direct weer zelf in het Service Panel. Omdat je bij ons per dag betaalt voor je hostingpakket kost zo’n tijdelijke upgrade je maar enkele euro’s. En die heb je natuurlijk ruimschoots terugverdiend in die extra omzet die je hebt gemaakt!

Voorbeeldje zien? Komt ie:

Je shop draait normaal gesproken op een Professional 3XL pakket (€ 1179/mnd). Op 15 mei lanceer je een grote marketingcampagne. Je stuurt een e-mailcampagne uit met aantrekkelijke kortingen. Je verwacht zo’n X% respons en besluit (al dan niet in overleg met ons) dat een Professional 4XL pakket (€ 1699/mnd) de extra load zou moeten kunnen handelen. Je upgrade zelf in je Service Panel, en binnen een minuut sta je op een grotere en krachtigere Hypernode. Je actie verloopt als een zonnetje, de orders vliegen door de checkout.

Na 2 dagen zie je de bezoekersaantallen weer afnemen. Tijd om weer te downgraden. Deze actie heeft je slechts 2 x €17,33 (prijs per dag) aan extra hostingkosten gekost. En bakken vol extra omzet opgeleverd. Een no brainer toch?

Nog meer voorbeeldjes zien? Komen ze:

 

Byte flexibel contract

 

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken