PHP7.1_Magento

PHP 7.2 is nu beschikbaar voor alle Magento shops op ons Hypernode platform. Via het Service Panel kun je zelf met een paar klikken gemakkelijk overstappen naar deze nieuwste PHP-versie.

PHP 7.2 biedt enkele prestatieverbeteringen ten opzichte van eerdere versies, maar het heeft ook een aantal andere leuke nieuwe features zoals het laden van extensies op naam, het overschrijven van de abstracte methode en een nieuw ‘object’ type voor typehints. Zie alle nieuwe features op de website van PHP.

Magento en PHP 7.2

Voordat je upgrade naar PHP 7.2 is het goed om te weten dat er momenteel nog geen stabiele Magento-versie is die PHP 7.2 officieel ondersteunt. Magento heeft aangekondigd dat de nieuwste Magento versie 2.3 (releasedatum nog onbekend) compatible zal zijn met PHP 7.2.

Upgraden naar PHP 7.2 kan dus wel, maar het wordt niet officieel ondersteund. Zorg daarom dat je eerst grondig test voordat je de overstap maakt.

Waarom overstappen naar PHP 7.x?

Zoals we in dit blog al aantoonden, leidt PHP 7 tot veel snellere websites. Staat je shop nu nog op een PHP 5.6 versie, dan valt er veel winst te behalen door te upgraden. Magento 2 biedt standaard ondersteuning voor PHP 7.0. Heb je een Magento 1.9 shop dan kun je ook overstappen naar PHP 7. We raden je dan wel aan om eerst de PHP-extensie van Inchoo te installeren voordat je upgrade.

De overstap naar PHP 5.6 is heel gemakkelijk uit te voeren in ons Service Panel. Onder het tabblad ‘Instellingen’ vind je het kopje PHP en vanaf daar kun je zelf kiezen welke PHP versie je wilt gebruiken. Meer informatie over hoe je met een paar klikken kunt overstappen vind je op onze Kennisbank.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken