magento-2-update

Afgelopen september werd de nieuwe Magento 2 versie gereleased, Magento 2.2. De nieuwe versie biedt een hoop veiligheidsverbeteringen, bugfixes en verbeterde workflow voor developers.>Magento 2.2 komt ook met nieuwe productnamen, Magento Open Source (voorheen Magento Community) & Magento Commerce (voorheen Magento Enterprise).

Wat is er veranderd en verbeterd in Magento 2.2?

In Magento 2.2 is een hoop veranderd ten opzichte van de voorgaande versie. Hieronder lichten we de meest opvallende verbeteringen toe:

Security fix in Read-only File System

De security is verbeterd, dankzij een wijziging in het Read-only File System. Magento heeft de var/generated directory uit de var directory gehaald. Hiermee kun je de gehele directory tree (met uitzondering van var en pub/media) op read-only zetten, wat weer gunstig is voor de veiligheid van je shop.

Snellere shop, dankzij betere performance

In Magento 2.2 is de performance van je shop verbeterd! De server waarop de Magento shop staat wordt door de nieuwste Magento 2 versie minder belast. Hierdoor draait je shop sneller en wordt deze sneller door de browser geladen. En een snellere shop, betekent ook weer een hogere conversie!

Verbeterde workflow voor developers

Verder heeft Magento de hoeveelheid downtime bij het updaten of livegang na ontwikkelen verkort. Dit hebben ze gedaan door een Build/Package Phase toe te voegen aan de stappen die je doorloopt bij het ontwikkelen. Hierbij hebben ze ook het compilen en het web asset generation versneld. Hiermee probeert Magento het ontwikkelen voor Magento dev’ers makkelijker en sneller te maken.

Een volledig en gedetailleerd overzicht van alle verbeteringen vind je op de site van Magento zelf.

Hoe kan je updaten naar Magento 2.2?

Software updates zorgen ervoor dat je site veiliger, stabieler, en/of sneller wordt. We raden je daarom altijd aan je shop zo snel mogelijk te updaten naar de meest recente versie. Hoe je Magento 2 kan updaten, leggen we uit in onze Hypernode Kennisbank.

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken