PHP7_versus_PHP5

Vorige week werden we enthousiast gemaild door één van onze Magento partners, PHPro. Zij hadden enkele dagen daarvoor een grote Magento webshop, de Belgische familiekleding shop bel-bo.be, geüpdatet van PHP 5 naar PHP 7. De resultaten waren zo goed dat ze ze graag met ons deelden. En wij met jullie 😉 De shop bel-bo.be draait bij Byte op het Hypernode platform en was al behoorlijk snel. Op de oude PHP versie (PHP 5.5) had de Magento 1 shop al een gemiddelde laadtijd van 0,75 seconden. Met de update van PHP 5.5 naar PHP 7 zou de shop niet alleen weer up-to-date zijn, de laadtijd zou ook nóg korter moeten worden.
En dat bleek zeker het geval. Op dinsdag voerden ze de PHP update door. In hun MageReport Premium dashboard (standaard inbegrepen bij Hypernode), troffen ze een paar dagen later deze grafiek aan:

Magento PHP 7

De gemiddelde laadtijd is nu gedaald naar 0,5 seconden. Dit betekent een snelheidswinst van maar liefst 50%. En dat ‘enkel’ met een PHP update.

Hier hebben we meer praktijkvoorbeelden van: onze Magento partner Elgentos op mastertools.nl bereikte met PHP 7 ruim 2 keer snellere laadtijden en 2 keer efficiëntere afhandeling van serverhits – Bekijk resultaten

 

–> Moraal van het verhaal? Update je shop naar PHP 7 als je dat nog niet hebt gedaan! 

 

 

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken