Nieuw: 10x sneller up- en downgraden met behoud van disk

Met een nieuwe release maken wij het mogelijk om rond de minuut te up- en downgraden tussen de Magento Professional en Excellence 2XL en hoger hostingpakketten. Hierdoor krijgt de migratiesnelheid een enorme boost en loopt downtime drastisch terug van minuten naar seconde. Lees in deze blog meer over deze shortcut.

Shortcuts in Hypernode automatisering

Als sinds het begin van Hypernode was het onze ambitie om een multi-cloud en cloud-vriendelijk platform te bouwen. Hierdoor hebben we veel ervaring opgedaan met verschillende hostingoplossingen en -providers. Zo kunnen we steeds nieuwe shortcuts aanbrengen in onze automatisering waarmee we de performance van jouw webshop verhogen.

Up- of downgraden zonder downtime

Één van deze shortcuts waarop onze techies zich hebben gefocust is de Hypernode migratie. Bij het up- of downgraden van een Hypernode wordt de data gekopieerd van een oude Hypernode naar een nieuwe Hypernode en updaten we tot slot de DNS. Het kopiëren van de disk neemt nou eenmaal tijd in beslag. Hoe groter de disk, hoe meer tijd het kost. En in die periode kan je shop geen orders verwerken. Je kunt je voorstellen dat dit voor de grote webshops een drempel kan zijn om flexibel te zijn in up- en downgraden, terwijl dat juist de kracht is van Hypernode: je kunt per dag up- en downgraden. Kunnen we daar nou niet iets slims voor verzinnen, dachten we…

Nieuwe update: 10x sneller migreren

Om deze downtime zoveel mogelijk te beperken, is het nu mogelijk om met behoud van disk te up- en downgraden. Door de disk los te koppelen van de oude Hypernode en toe te voegen aan de nieuwe, hoeft de data dus niet meer gekopieerd te worden. De disk wordt direct doorgeschoven. Denk aan een floppy disk die je van de ene computer in de andere computer knalt. Om de disk te kunnen overzetten, moet de diskruimte wel gelijk blijven en je moet binnen dezelfde pakketlijn blijven. Daarom is deze feature alleen mogelijk voor de grotere Hypernode pakketten zoals bij de Professional en Excellence 2XL en hoger.

“In plaats van een migratie van meer dan 10 minuten, zien wij nu dat deze rond de minuut* voltooid is.”

Zoals je je kan voorstellen heeft dit enorme voordelen voor je webshop. Door het direct overzetten kan er veel tijd gewonnen worden en neemt de downtime drastisch af. In plaats van een migratie van meer dan 10 minuten (of soms zelfs uren), zien wij nu dat je rond de minuut* kan up- of downgraden. Omdat de migratie sneller en dus gemakkelijker verloopt, wordt het up of downgraden een stuk flexibeler en kan je snel inspelen op onverwachte drukte op je webshop.

Gebruik van supersnelle Hypernode migratie: Playseatstore.nl

Het startschot van de Formule 1 gaf ook voor onze klant Playseatstore.nl het startsein voor hoge bezoekersaantallen en verkopen op hun webshop. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk. Playseatstore.nl migreerde daarom naar een grotere Hypernode in slechts 70 seconde. Een snelheid waar Verstappen jaloers op zou zijn.

Wil je meer technische achtergrond over deze supersnelle disk migratie? Lees dan onze changelog

* Deze tijd hangt af van het stoppen en opstarten van de service op de oude/nieuwe Hypernode.

 op

Floor zorgt ervoor als marketingmedewerker dat er elke week weer nieuwe content op de Byte blog klaar staat. Met één been nog in de schoolbanken, is Floor tegelijkertijd hard bezig haar master in Digital Business aan het afronden. Gelukkig blijft er nog genoeg tijd over voor al haar borrels bij de roeivereniging. Voor het roeien heeft ze geen tijd meer.