Alle Byte Dam tot Dam teamleden beginnen de druk van de naderende wedstrijd (18 september) al behoorlijk te voelen. Een paar maanden terug hebben we iedereen gevraagd hun streeftijd door te geven. De meesten van ons hebben toen een nogal ambitieus doel geroepen, je wilt immers niet voor de rest onderdoen en een beetje tegen elkaar opbieden hoort daar nou eenmaal bij. Maar het moment om die tijd waar te maken, komt nu toch wel angstvallig dichterbij…

May the best team(s) win!

Om de onderlinge competitie nog wat extra aan te wakkeren, ga ik hierbij nog eens wat voorspellingen en gemiddelde streeftijden bekend maken. En na afloop kunnen we dit voorspellingen dan weer mooi vergelijken met de daadwerkelijk behaalde tijden om te kijken wat er van de mooie praatjes is overgebleven! 

Byte Damloop teams

De totale gemiddelde eindtijd van de 30 lopers is 1:25:10:

Team 1 – 1:16:12
Team 3 – 1:26:00
Team 2 – 1:29:00

Om ook nog een wetenschappelijke draai te geven aan het onderzoekje, zullen we niet alleen de gemiddelde streeftijden per team bekendmaken, maar daarnaast ook de verwachte eindtijden van mannen versus vrouwen en jong versus oud. May the best team(s) win!

Battle of the sexes

We zijn met 23 mannen en 7 vrouwen. Eens kijken wat beide groepen denken te gaan halen:

Mannen –  1:22:08
Vrouwen – 1:35:00

Jong versus Oud

De teamleden zijn in 4 leeftijdsgroepen verdeeld. De gemiddelde streeftijden van die vier groepen zijn:

Twintigers – 1:21:15
Dertigers – 1:22:16
Veertigers – 1:29:15
Vijftig+ers – 1:35:20

En nu een eerlijke vergelijking…

Hierboven heb ik voor het gemak maar even de streeftijden gepakt zoals iedereen die heeft doorgegeven, zonder daarbij rekening te houden met sexe of leeftijd.

Maar dat is natuurlijk geen eerlijke vergelijking. Om de verwachte prestaties op een eerlijke manier met elkaar te vergelijken, heb ik voor iedereen een neutrale prestatiescore laten berekenen met de Age-graded calculator op runnersworld.com.

En laten we nu nog eens naar dezelfde vergelijkingen hierboven kijken. Des te hoger de score, des te beter de prestatie (100 % zou het wereldrecord zijn).

Teams

Sexe

Leeftijd

Team 1 – 59,63 % Mannen – 57,08 % Vijftig+ers – 59,08 %
Team 3 – 56,64 % Vrouwen – 56,60 % Dertigers – 58,06 %
Team 2 – 54,64 % Veertigers – 56,90 %
Twintigers – 55,00 %

Dus wie gaan er winnen?

Op papier hebben we hier nu natuurlijk wat verwachtingen staan. Maar of dat ook een realistische voorspelling is voor de daadwerkelijke uitslagen is nu nog niet te zeggen.

En eigenlijk veel interessanter nog, in welke groep zal het grootste verschil zitten tussen voorspelde tijd en daadwerkelijke tijd? Wie blijken de grootste opscheppers? Ik als vrouw verwacht natuurlijk dat dat de mannen zullen zijn… 😉

De tijd zal het leren! To be continued…

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken