Byte sponsort al vele goede doelen in de vorm van gratis hosting en domeinnaamregistraties, maar af en toe maken we een uitzondering. We ontvingen gisteren een mailtje van Marnix van Macheo.org . Marnix en Maureen van Macheo zijn geen onbekenden van Byte. Tijdens het 12,5 jarig bestaan van Byte hebben Allard, Willem en Gruus de projecten van Macheo bezocht in Thika, Kenia.

Macheo..

Betekent zonsopkomst. Het is hun missie om kinderen van vandaag een betere toekomst te geven. Macheo richt zich op het verbeteren van de leefsituatie van de kinderen in Thika.

Allard, Willem en Gruus en de kinderen van Macheo

Het weeshuis Macheo Children’s home biedt een veilige thuissituatie aan 56 kinderen. Naast het weeshuis helpen ze ook duizenden andere kinderen die leven in één van de omliggende sloppenwijken via hun onderwijsprogramma.

In 2005 stopten Marnix Huis in ‘t Veld en Maureen Kromowirjo met werken om in Kenia aan de slag te gaan als vrijwilliger in een bestaand weeshuis. Toen zij in Kenia aankwamen, werd al vrij snel duidelijk dat er een enorme behoefte is aan extra opvangcapaciteit voor de geschatte twee miljoen weeskinderen in het land. Niet zelden leven ze in erbarmelijke omstandigheden in één van de vele sloppenwijken, vaak inwonend bij opa’s of oma’s die te oud zijn om voor ze te zorgen, of bij familie in veel te grote gezinnen. In slechte gezondheid, zonder veilige gezinssituatie en zonder onderwijs ziet de toekomst er voor deze kinderen ronduit slecht uit. Al snel maakten Marnix en Maureen plannen voor een nieuw weeshuis.

Ook helpen?

Meer informatie over dit mooie project en de mogelijkheid om te helpen kun je vinden op Macheo.org. De organisatie en de kinderen van Macheo vinden het ook ontzettend leuk om vrijwilligers te verwelkomen. Heb jij hart voor kinderen? Wil jij net zoals Allard, Willem en Gruus helpen om deze kinderen een mooie toekomst te geven door middel van onderwijs en ontwikkeling en een fantastische ervaring beleven? Ga dan naar deze pagina en kijk hoe je kunt helpen!

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken