APMG #5 @ Byte

APMG #5 @ Byte

Afgelopen week was het weer bier-en-pizza avond bij Byte, oftewel de 5e Amsterdam Python Meetup Group (APMG) van dit jaar. Het was volle bak, we hadden namelijk weer interessante talks op het programma! Nadat iedereen een slice margarita, quattro stagioni en fungi op had, gingen we van start! Graag delen we je in dit verslag een korte samenvatting en de presentaties. 

API testing

Sebastiaan van der Vliet heeft ons tijdens de meetup een oplossing laten zien hoe we beter en sneller APIs en spiders kunnen onderhouden. Vooral zodra deze afhankelijk zijn van een externe webpagina of API. Runscope is een tool die in dit geval alle zorgen kan wegnemen. Zodra alle requesten via Runscope gestuurd worden, kan Runscope deze opvangen en opslaan. Zo is het mogelijk om bij een fout het request opnieuw af te spelen om gemakkelijk te debuggen waar het fout gaat. Daarnaast biedt Runscope een mogelijkheid om een eigen testsuite op te zetten. Deze kan je notificeren zodra een website zo veranderd dat je spider stuk gaat. Met behulp van Python is het mogelijk om de API van Runscope uit te lezen voor testresultaten.

Presentatie Sebastiaan van Vliet – Runscope

https://www.slideshare.net/fumaggo/runscope

Reguliere expressies

Na de presentatie API Testing, heeft Daniel Genis ons een speed-cursus Reguliere expressies gegeven. Hierbij begon Daniel met het uitleggen van de basis syntax die je als basisset goed kon gebruiken tijdens de rest van zijn presentatie. Als snel werd het ingewikkelder met een aantal teksten en voorbeeld reguliere expressies die wel of niet ‘matchen’ op de tekst, inclusief gemene instinkers. Om reguliere expressies beter begrijpbaar te maken, maakte Daniel gebruik van een ‘State Machine’ die netjes de werkwijze van een reguliere expressie kan tonen.

Presentatie Daniel Genis – Regular Expression

APMG juni 2014 – Regular Expression from Byte

Pawlabeling

Na een korte pauze waarin iedereen de nieuw stof heeft kunnen laten bezinken gingen we door naar de volgende presentatie van Ivo Flipse over zijn eigen project ‘Pawlabeling’. Hierbij lopen honden over een plaat waarbij de voetstappen worden geregisteerd. Pawlabeling kan vervolgens aan de hand van een algoritme vertellen welke poot het van de hond is. Hierbij kwam Ivo voor een aantal problemen te staan, bijvoorbeeld dat de poten van een kleine en een grote hond erg verschillend zijn. Om deze problemen te verhelpen heeft Ivo gebruik gemaakt van de techniek ‘Random Forest’. Hierbij worden verschillende ‘Decision Trees’ gecombineerd om tot de juiste conclusie te komen.

Meer informatie over de applicatie ‘Pawlabeling’ van Ivo is te vinden in zijn presentatie.

pyhthongrouplogoVolgende Amsterdam Python Meetup Group

Op woensdag 6 augustus vindt de volgende APMG plaats. We hebben op onze Meetup pagina al 2 talks ingepand, maar er is nog ruimte voor andere talks. Wil je een talk geven? Stuur dan een berichtje naar folkje@byte.nl. Wil je erbij zijn, meer leren over Python en kennis uitwisselen met andere Pythoneers? Meld je dan hier aan!

 

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken