black friday hypernode

Het lijkt misschien wat vroeg, maar met Black Friday en de feestdagen in het vooruitzicht, is het belangrijk om jouw shop in topconditie te krijgen. Het is natuurlijk eeuwig zonde als bezoekers door een te trage of onbereikbare site niet converteren. Met een goede samenwerking tussen je developmentbureau en hostingprovider, kun je in deze periode een recordomzet draaien. In deze blogpost vertel ik je in drie stappen hoe je deze kunt bereiken!

Stap 1: Check de huidige performance van je shop

Allereerst willen we je adviseren om de huidige performance van je shop te analyseren. Presteert je shop al optimaal of zijn er nog verbeterpunten? Een trage site of, nog erger, een onbereikbare site moet je te allen tijde voorkomen. Op Hypernode bieden we je een aantal handige tools om je shop te optimaliseren, zoals: een automatische Image Optimizer, performance rapportages met laadtijden van alle pagina’s en een overzicht van alle door jou gebruikte extensies en modules die nog een update nodig hebben. In onze support documentatie vind je een overzicht van alle performance optimalisatietips voor Magento.

Stap 2: Schat je bezoekersaantallen in

Om tijdens de feestdagen die recordomzet te halen, probeer je natuurlijk zoveel mogelijk verkeer naar je webshop te trekken. Het is daarom belangrijk om een inschatting van bezoekersaantallen te maken en daarbij rekening te houden met kortingsacties, advertenties en andere marketingcampagnes. Deze kun je het beste maken op basis van historische data, oftewel de bezoekerspieken over de afgelopen jaren tijdens Black Friday en de feestdagen. Bleek je huidige hostingpakket voldoende of kwam je shop in de problemen? Als je moeite hebt met het maken van een dergelijke inschatting, neem dan contact op met je developmentbureau. Deze kan je ongetwijfeld verder helpen!

Tip: vaak zijn hoge bezoekerspieken het gevolg van advertenties of nieuwsbrieven. Een hoge piekbelasting kun je voorkomen door nieuwsbrieven gespreid te versturen. Heb je een dergelijke actie gepland? Vergeet dan niet je hosting hierop aan te passen.

Stap 3: Update indien nodig je Hypernode

Mocht het nodig blijken om tijdelijk op te schalen naar een groter hostingpakket met meer capaciteit, dan raden wij je aan om niet te laag in te zetten. Om die recordomzet te halen, moet je een trage of onbereikbare shop zien te voorkomen. Het voordeel van Hypernode is dat je per dag je hostingpakket kunt aanpassen op wat je nodig hebt. Check via MageReport Premium of je meer of minder capaciteit nodig hebt en pas hier je hostingpakket op aan.  Zo zit je dus altijd goed en betaal je nooit te veel!

Gaat er toch iets mis?
Zaterdagmiddag en het loopt storm in je shop? Om te voorkomen dat je shop er buiten werktijd plotseling uit-klapt en je shop er uren uit ligt, is het belangrijk om goede afspraken te maken met je development bureau over beheer en onderhoud buiten reguliere werktijden.

De moraal van het verhaal: door slim in te spelen op de populariteit van Black Friday kun je een recordomzetten draaien. Hiervoor dien je echter wel goed samen te werken met je development bureau en hostingprovider. Deel hen dus in al je snode plannen voor de komende feestdagen!

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken