MUG- Magento Caching

Magento Caching

Tijdens de Magento User Group van 16 april, is er in het algemeen ingegaan op de mogelijkheden van Magento Caching, Varnish en Redis. Daarna werd er afgesloten met een recap van het Magento Imagine Event in Las Vegas.

Lees er alles over in dit blog!

Wat is Caching?

Caching maakt je site niet alleen een stuk sneller, het scheelt ook load op de server, met name voor druk bezochte sites. Zet caching dus in voor een betere performance van je Magento shop.
Caching is het tijdelijk opslaan van berekeningen, zodat deze niet opnieuw berekend hoeven te worden op het moment dat de informatie opnieuw opgevraagd wordt. Dit kan door de resultaten van de berekeningen op de schijf of in het werkgeheugen op te laten slaan of door het (tijdelijk) verplaatsen van informatie naar een locatie waar het sneller beschikbaar is.

Caching in Magento

Optimalisatie cyclus

Optimalisatie cyclus

Een korte introductie werd gegeven over caching in Magento door Melvyn Sopacua (SupportDesk). Met caching hou je je Magento shop in een goede conditie. Verwerk hiervoor caching in de cyclus van je optimalisatie; knelpunten identificeren, applicatie-optimalisatie, caching, schalen en meten.
In Magento kan je op verschillende levels caching toepassen, namelijk:

 • Query Cache
 • Advanced PHP Cache
 • 2-level Cache & Full Page Cache
 • Webserver & Proxy

Van deze verschillende Caching levels werden door Melvyn de voordelen en nadelen op een rijtje gezet en gaf hij een uiteenzetting van snelle en langzame caches.

Bekijk de presentatie van Melvyn hier:    

Caching in magento from SupportDesk B.V.

Varnish

Varnish is een reverse proxy, ook wel web-accelerator genoemd. Varnish staat opgesteld voor de Magento server en slaat regelmatig opgevraagde pagina’s op in het geheugen, zoals de frontpage en productpagina’s. Omdat Varnish de opgevraagde pagina’s in het geheugen heeft staan, kunnen deze direct geserveerd worden aan de bezoeker wanneer deze opnieuw worden opgevraagd. Bij een normale webserver worden de inkomende web-verzoeken afgehandeld door Apache (of een andere webserver), maar in het geval van een Varnish configuratie komen deze gelijk binnen op Varnish.

Varnish implementeren?

Varnish

Varnish

Maarten van Schaik van Byte ging in op afwegingen die je moet maken wanneer je Varnish wilt gaan gebruiken. Het is geen wonder schoonmaakmiddel (Vanish) en verricht dan ook geen wonderen. Hou er rekening mee dat het implementeren en configureren van Varnish op een correcte (en dus zinvolle) wijze nogal wat voeten in de aarde heeft. Verwacht niet dat je performance problemen direct zijn opgelost indien je Varnish geïmplementeerd hebt.

Ten eerste zijn niet alle webshops geschikt voor full-page caching en dus voor Varnish. Gepersonaliseerde pagina’s (bv. persoonlijk advies) kunnen niet door Varnish worden afgehandeld, waardoor deze pagina’s alleen maar langzamer worden door tussenkomst van Varnish. Je zal dus een balans moeten vinden tussen de ultiem gepersonaliseerde en de ultiem geoptimaliseerde shop.

Ten tweede is het juist configureren van Varnish in samenwerking met Magento geen out-of- the-box oplossing. Er is behoorlijk wat kennis nodig van de geavanceerde werkingen van Magento om goed te kunnen begrijpen hoe je je Magento installatie met met Varnish op een juiste manier kan laten communiceren.

Wil je Varnish implementeren?

Reken erop dat er behoorlijk wat developersuren in zullen gaan zitten. Maak daarbij dus een weloverwogen kostenplaatje op, of de uiteindelijke snelheidsbaten wel opwegen tegen de hoge kosten van het ombouwen van je Magento shop. Daarnaast zal je de overweging moeten maken om gepersonaliseerde gedeeltes van je shop achterwege te laten.

Wat heb je nodig voor Varnish?

Bekijk de presentatie van Maarten hier:

Varnish & Magento from Byte

Redis

Jeroen van Heugten van Byte ging in op de mogelijkheden van Redis als caching optie. Magento kan cache-data op verschillende plaatsen opslaan. Redis en Memcache zijn beiden in-memory opslagsystemen, wat betekent dat de cache-data in het werkgeheugen van de server wordt opgeslagen. In vergelijking met de File-cache (slaat dit op op de harde schijf) is dit stukken sneller.

Redis heeft echter een belangrijk voordeel t.o.v. Memcache; naast key values worden ook tags in het werkgeheugen opgeslagen. Memcache moet hiervoor terugvallen op de harde schijf. Door ook deze in geheugen te cachen kan er flinke snelheidswinst worden behaald; in de frontend (bij grote bezoekersaantallen), maar vooral ook in de backend. Redis is de enige backend waarbij alle gegevens direct in het werkgeheugen van de server kunnen worden geladen.

Het is dus niet toevallig dat juist Enterprise, met vaak grote bezoekersaantallen en meer verkeer in backend, nu Redis standaard integreert in de nieuwe versie 1.13.

Voordelen Redis

 • Sneller dan Memcached/File-backend
 • Ook veel winst in het CMS
 • Een plek voor alle data!= inconsistentie
 • Geen configuratie nodig
 • Redundante setup (“Hot standby”)
 • Schaalbaar zonder downtime

Implementatie bij Byte

Binnen enkele weken is er een Redis implementatie van Byte verkrijgbaar voor alle Magento klanten. Mail ons voor een gratis Redis Trial!

Bekijk de presentatie van Jeroen hier:

Redis – Magento User Group from Byte

Imagine recap

Afgelopen 8 t/m 10 april werd in Las Vegas, voor de derde keer, het grootste jaarlijkse Magento evenement “Magento Imagine” gehouden. Guido Jansen en Vladimir Kerkhoff waren erbij en kwamen op deze MUG hun verslag doen over wat zij te weten zijn gekomen op Imagine.

Nieuwe release Magento Enterprise 1.13

De nieuwe versie bevat:

 • Geoptimaliseerde indexing
 • Verbeterde caching (mogelijkheid van Redis als backend geïntergreerd)
 • Snellere checkout flow
 • Verbeterde BTW berekeningen
 • 350+ functionele verbeteringen & bug fixes

Nieuwe release Magento Community 1.8

De nieuwe versie bevat:

 • Alpha release eind april 2013
 • Bugfix release
 • Wél checkout performance uit EE
 • Wél BTW verbeteringen uit EE
 • Géén Caching & Reindexing verbeteringen uit EE

Andere onderwerpen:

 • En hoe staat het verder met de voortgang van Magento 2?
 • Hoe ontwikkelt Magento zich in het algemeen ten opzichte van andere eCommerce Pakketten? 
 • Op welke gebieden is Magento Connect verbeterd?
 • Hoe staat het Magento Go?
 • Wat vinden we van de nieuwe developer certificering? 
 • End of life voor het X.Commerce platform?

Lees er meer over in het blog Imagine 2013 recap op Dutchento.

Bekijk de presentatie van Guido en Vladimir hier:

Magento imagine-2013-recap from Guido X Jansen

magento-trial-bij-byte

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken