Managed hosting

Het kan je niet ontgaan zijn dat we midden in de themaweken van Security zitten. Een veilige website is niet alleen ontzettend belangrijk voor je bezoekers, maar ook voor jou als website-eigenaar en/of developer. We laten je hier kort zien welke veiligheidsmaatregelen Byte de afgelopen weken in het kader van managed hosting heeft genomen. En waar jij dus als Byte-klant ongemerkt van profiteert.


Uitgevoerd onderhoud

Net als vorige maand hebben we onderhoud uitgevoerd aan ons platform. Dit onderhoud zorgt er o.a. voor dat Dedicated Magento Servers & Clusters in de toekomst kunnen profiteren van diverse functionaliteiten die de stabiliteit en snelheid van de servers zullen verbeteren. Voor onze webmaildienst: webmail.byte.nl was een security update beschikbaar. Deze hebben we daarom ook zo snel mogelijk geïnstalleerd. We doen dit ’s nachts zodat jij en je bezoekers er weinig tot niks van merken.

Op ons Hypernode platform hebben we ook een aantal changes doorgevoerd, zoals een MySQL update (veiliger), is voor shops/sites die SSL gebruiken RC4 cipher verwijderd (en scoor je nu een A bij de Qualy SSL test) en gaat uitgaande mail nu via de Byte mail servers.

 

Wijzigingen aan het Service Panel

Naast een veilig Service Panel, bieden we ook graag een gebruiksvriendelijk Service Panel. We voeren elke week een waslijst aan kleine, maar vaak onzichtbare verbeteringen door. Sommige zijn echter wel zichtbaar en daar vertellen we je dan ook graag over. Zo kun je sinds kort makkelijk en snel, als je gebruik maakt van Varnish, de cache flushen via je Service Panel. Wel zo makkelijk, want eerst kon dit alleen via Shell of de backend van je CMS.

Naast heel gebruiksvriendelijk is de DNS-fix ook veiligheidsverbetering. Deze controleert nu of de prioriteit die je je record hebt meegegeven wel klopt. Zo wordt de kans op een onbereikbare site door een typefout in je DNS-records weer een stuk kleiner.

 

Een stapje extra voor Magentoklanten

Magento_logoNatuurlijk doen we voor al onze klanten graag een stapje extra (als je wel eens hebt gebeld met ons klantcontact team, dan heb je die extra support al eens mogen ervaren). Maar enkele weken geleden hebben we alles gedaan om onze Magento klanten extra van dienst te kunnen zijn. Er werd bekend gemaakt dat er een ernstig veiligheidslek in Magento was ontdekt. Helaas was het geen lek van het soort waarbij een server update aan onze kant voldoende was. Er waren patches beschikbaar gesteld voor verschillende Magento versies die onze klanten zelf dienden te installeren.

 

We voorzagen dat een hoop Magentoklanten hierdoor in de problemen konden komen. Niet iedereen werkt dagelijks met Magento en de shell, waardoor het downloaden en installeren van zo’n patch een hele uitdaging kan zijn. Om de veiligheid van de Magento shops van onze klanten en natuurlijk ook van ons platform te verzekeren, heeft ons Technisch Klantcontactteam daarom voor al deze klanten op verzoek de patches geïnstalleerd en zo op weg geholpen. Normaliter gaan we niet zo ver wat betreft inhoudelijke support, en dit was daarom ook een grote uitzondering op de regel. Omdat het om een groot veiligheidslek ging en we het op dat moment gemakkelijk konden doen, hebben we ervoor gekozen om de patches voor minder technische klanten uit te voeren.

 

Nog geen klant bij Byte?

Je kunt onze managed hosting tijdelijk gratis en vrijblijvend proberen met een hosting trial.

Ik wil een trial voor webhosting op het clusterplatform
Ik wil een trial voor magentohosting op het hypernode platform

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken