Gelukkig zien we dat steeds meer sites van een standaard SSL-certificaat voorzien zijn. Toch adviseren wij vaak EV-certificaten in plaats van standaard SSL-certificaten. We leggen je uit waarom.

SSL-certificaten zorgen er voor dat de gegevens van- en naar je website versleuteld zijn. Zo kunnen derden het gegevensverkeer niet afluisteren. Hoewel standaard SSL-certificaten ervoor zorgen dat je verbinding beveiligd is, geeft de aanwezigheid van een dergelijk certificaat maar beperkte veiligheidsgaranties.

De certificeringsautoriteit checkt bij deze certificaten slechts of de aanvrager van het certificaat ook daadwerkelijk de eigenaar van het domein is. Er wordt verder geen onderzoek gedaan naar de achtergrond en identiteit van de aanvrager.

Kortom, een standaard certificaat zorgt alleen voor een versleutelde verbinding. Het zegt niets over de betrouwbaarheid of achtergrond van de site-eigenaar. Zeker bij websites met betaalmodules of vertrouwelijke gegevens wil je als consument meer zekerheid.

Omdat standaard SSL hier dus tekort schiet vormen Extended Validation certificaten steeds vaker de standaard. Maar wat zijn deze EV-certificaten nu precies?

Extended Validation

In de basis is een EV-certificaat hetzelfde als een regulier certificaat. Gegevens worden op eenzelfde manier versleuteld.

Voorafgaand aan de uitgifte van een EV-certificaat wordt er echter een een uitgebreide verificatie naar de persoon of bedrijf achter de website gedaan. Zo wordt de aanvrager van het certificaat bijvoorbeeld opgebeld en worden er KvK-gegevens opgevraagd.

Als alles in orde is, wordt de adresbalk van de betreffende website groen. Je kunt bij EV-SSL als bezoeker dus heel eenvoudig zien of je te maken hebt met een gecontroleerde en betrouwbare partij.

EV-SSL

Profijt hebben van een EV SSL-Certificaat

Hier profiteer je als shopeigenaar op twee manier van. De kans dat je klanten een phishing-website bezoeken die erg op jouw site lijkt wordt hiermee geminimaliseerd. Klanten hoeven met een EV-certificaat alleen nog maar te letten op de groene adresbalk. Daarnaast wekt een dergelijk certificaat vertrouwen bij je bezoekers, wat zal vertalen in meer klanten en een hogere omzet.

Tenslotte willen we je er op wijzen dat met de groei van e-commerce, ook de groei van internetcriminaliteit komt. Hackers en criminelen gaan steeds geavanceerder te werk. Bedrijven en webshops zullen hier moeten op anticiperen, en verregaande veiligheidsmaatregelen moeten treffen.

Het afnemen van een EV-certificaat is hier onderdeel van, en zal zeker binnen e-Commerce de standaard gaan vormen. Op onze SSL-pagina kun je meer vinden over onze SSL-diensten.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken