Brute_force_attack

Het gebruik van SSL-certificaten groeit hard. Hoewel SSL-certificaten voor veel websites altijd al sterk aangeraden werden, worden ze binnenkort haast onmisbaar.

Dat het gebruik van SSL groeit, blijkt uit een recent nieuwsbericht van het SIDN: “Sinds Google in 2015 begon met het meenemen van SSL-certificaten in de ranking is het aantal certificaten in de .nl-zone geëxplodeerd. In de afgelopen 12 maanden nam het totaal aantal .nl-websites met een certificaat toe van 82.000 naar 390.000. Van de .nl-webshops zijn er 45.000 beveiligd met SSL”.

Het is niet alleen de invloed die SSL-gebruik heeft op je Google-ranking die zorgt voor een toename in het SSL gebruik. De populairste browser van het moment, Google Chrome, waarschuwt tegenwoordig namelijk voor niet-versleutelde websites waar persoons- of betaalgegevens worden verzonden. Dit gebeurt met een kleine en relatief neutrale markering aan het begin van de adresbalk.

Waarschuwingen voor sites zonder SSL

Het expliciet aanduiden van ontbrekende beveiliging is een nieuwe stap in het veiliger maken van het internet. Google gaat hierin echter de komende tijd nog verder. Het heeft bijvoorbeeld aangekondigd dat Chrome in de toekomst nog opvallendere waarschuwingen zal laten zien. Uiteindelijk zullen deze gaan gelden voor alle HTTP websites.

ssl-certificaten

Waarschuwing voor onbeveiligde websites.

Een waarschuwing voor onveilige websites wordt aan het begin van de adresbalk weergegeven. Deze waarschuwingen schrikken natuurlijk bezoekers af. Om te voorkomen dat bezoekers weglopen is het dus noodzakelijk je site van een SSL-certificaat te voorzien.

Daarnaast ben je als websitehouder natuurlijk ook verantwoordelijk voor het beschermen van vertrouwelijke gegevens. In ons blog over de Wet Datalek Meldplicht lees je alles over de verantwoordelijkheid die je als website- of webshopeigenaar hebt voor het beschermen van persoonsgegevens en het melden van datalekken.

Heb je nog geen geen SSL-certificaat voor je site of shop? Geen zorgen, we proberen dit zo makkelijk mogelijk voor je te maken. Wij verzorgen het volledige traject, van aanvraag tot implementatie tot verlenging.

Bovendien hebben we recentelijk de kosten voor verschillende certificaten kunnen verlagen. Meer informatie over al onze SSL-certificaten vind je op onze SSL pagina.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken