Joomla hosting

Zojuist heeft het Joomla! team weer een security release uitgebracht: Joomla! 3.4.7. Deze release is een opvolger van Joomla! 3.4.6, die vorige week is uitgebracht. We raden je aan direct je site te updaten, omdat het een security release betreft dat een aantal kritieke veiligheidsproblemen oplost. Een uitgebreid stappenplan voor het updaten van je site vind je op onze Kennisbank in het artikel Joomla! updaten.

Wat is er nieuw in Joomla! 3.4.7?

Joomla! 3.4.7 is de opvolger van de security release van vorige week, Joomla! 3.4.6. Na de release van Joomla! 3.4.6 hebben wij een PHP-fix over ons platform uitgerold, omdat duidelijk werd dat de bug in de PHP zat. Joomla! 3.4.7 bevat een fix voor deze PHP bug. Verder is er niets veranderd ten opzichte van Joomla! 3.4.6. Ondanks dat we een security fix hebben uitgerold op ons platform, raden we je aan je site te updaten. Meer informatie over wat er is opgelost in Joomla! 3.4.7 vind je op Joomla.org.

Welke Joomla! versies zijn onveilig?

Alle Joomla! 1.5 tot en met 3.4.6 versies zijn vatbaar voor dit lek wat Joomla! 3.4.7 dicht. We raden iedereen met Joomla! versie 1.5 of hoger te updaten naar Joomla! 3.4.7. Gebruikers met versies ouder dan Joomla! 1.5 raden we overigens ook aan te updaten naar de meest recente versie van Joomla!, omdat oudere CMS versies niet meer worden ondersteund en het uit veiligheidsoverwegingen altijd verstandig is de meest recente versie te installeren. Hieronder wordt uitgelegd hoe je kunt updaten.

Houd je site up-to-date

Een uitgebreid stappenplan voor het updaten van je site vind je op onze Kennisbank in het artikel Joomla! updaten.

Draait je site nog op de Joomla! 2.5 serie, dan is het van belang dat je snel overstapt naar de Joomla! 3.x serie. De 2.5 serie heeft namelijk eind 2014 de “End of Life” status bereikt. Dit betekent dat er voor deze serie geen nieuwe (veiligheids)releases meer uitgebracht worden.

Hoe je je site update van 2.5.x naar 3.x staat ook beschreven in het bovengenoemde artikel. Daarnaast heeft onze eigen webdeveloper Hans in een blogpost uitgebreid toegelicht hoe hij byte.nl geüpdatet heeft en waar hij tegenaan liep: Joomla! upgrade 2.5.x naar 3.x voor byte.nl.

Meer lezen over je site beveiligen?

Download de whitepaper “hoe houd je hackers buiten” over het belang van securitymaatregelen
 en wie wat voor je kan doen om je site veilig te houden.

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken