Van de ene op de andere dag lijkt mail die je naar je klanten stuurt niet meer aan te komen. Je website laadt tergend langzaam en je kunt maar niet ontdekken waarom. Die vijf concurrenten blijven maar boven je in de zoekresultaten staan, wat doen zij toch anders dan jij?

Een site hebben is één ding, maar een succesvolle site vereist wel even wat meer. Het kan je flink wat tijd, doorzettingsvermogen en misschien zelfs opleiding kosten om je bezoekers een goede (online) service te bieden en je concurrenten voor te blijven. Op het internet zijn er genoeg handige tools die je hierbij helpen. De ene nog beter dan de ander. Je moet alleen weten dat ze er zijn, je moet ze weten te vinden en het kost je vaak geld.

Hoe kunnen wij hierin helpen?

Bij Byte zorgen we ervoor dat je website altijd bereikbaar is, maar het liefst gaan we veel verder dan dat. We houden van succesvolle sites, en van sites die dat willen worden 😉 Afgelopen jaar hebben we daarom gevraagd, geluisterd, gespeurd en getest. We hebben om ons heen gevraagd wat men nodig heeft om succesvol te worden en waar men wel wat hulp in zou willen krijgen. We konden ze allemaal samenvoegen in drie wensen. Voor elke wens hebben we de beste tools gevonden en hier waar nodig goede deals mee gesloten. Als enige hoster in Nederland integreren we nu deze tools gewoon in onze hostingpakketten. En omdat we daar idioot trots op zijn, ga ik ze uitgebreid toelichten.

Wens 1: Een veilige site – Sucuri en NeoPI

Wens 2: Een snelle site – Varnish en New Relic

Wens 3: Goed gevonden worden – WebCEO en PageSpeed&YSlow

In deze eerste blogpost bespreek ik wens 1: een veilige site.

 

Wens 1: een veilige site

Het internet zit vol boefjes

Het internet biedt een schat aan informatie en mogelijkheden, maar is helaas ook een speeltuin voor kwaadwillenden. Elke website met serverruimte, groot en klein, is een spannende ballenbak vol mogelijkheden voor ze. We kennen allemaal de grote hacks waarbij ze content op je site plaatsen of klantgegevens aftappen. Maar vaker gebruiken ze je site of je e-mailadres voor het versturen van spam of plaatsen linkjes op je site naar een andere niet-zo-frisse site waardoor deze hoger komt in zoekmachines.

De gevolgen zijn dan voor jou. Google merkt dit op en blokkeert jouw site uit de zoekresultaten. Maildiensten beoordelen jouw e-mailadres als spam waardoor ook je echte e-mail niet meer aankomt (geblacklist). En wanneer onze monitoring het misbruik opmerkt zijn we je website genoodzaakt uit te schakelen. En dat terwijl jij je van geen kwaad bewust was.

Hoe voorkom je dit?

Bij Byte zorgen we er met 15 techneuten voor dat de servers waarop jouw website draait veilig zijn. Maar er is meer voor nodig om bovenstaande te voorkomen. Net zo belangrijk is het om je CMS up-to-date houden en regelmatig een veiligheidsscan draaien op verdachte bestanden. Een hostingpartij kan dat niet van je overnemen, dat zul je zelf moeten doen. Maar wij maken het je nu wel een stuk makkelijker met 2 handige security scans. Beide tools zijn in het Service Panel geïntegreerd.

Sucuri

Sucuri checkt op vaste tijden of de site geblacklist is, doet een elementaire controle op verouderde versies van software en checkt of er rommel op je homepage is geplaatst. Rolt er iets uit wat je aandacht nodig heeft, dan sturen we je technisch beheerder een e-mail.

NeoPI

NeoPI duikt dieper de website in en controleert of er verdachte bestanden op jouw website staan. Hackers hebben vaste trucjes om hun malafide bestanden niet op te laten vallen, NeoPI weet precies waar je op moet letten. Wanneer het jou uit komt kun je je site laten scannen.

Sucuri en NeoPI hebben?

Zowel Sucuri als NeoPI zijn standaard opgenomen in de hostingpakketten Secure, Performance en Optimize. Dit betekent dat je al vanaf €10,95 p/m de beschikking kunt hebben over deze tools.
Meer weten over de pakketten, of direct bestellen? Kijk bij de pakketoverzichten!

 

De security scan laat je precies zien waar je aan moet werken

Een screenshot van Sucuri op het Byte Service Panel

En bekijk de andere tools:

Bekijk onze tools om goed gevonden te wordenBekijk onze tools voor een snelle site

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken