Werken op vakantie

Als ondernemer met een fysieke winkel kun je tijdens de zomervakantie de deuren sluiten als dat nodig is. Voor een webshopeigenaar is dit echter veel ongebruikelijker. Daarom wat vakantietips van Byte die je de zomer doorhelpen.Klanten verwachten dat je webshop altijd bereikbaar is en dat bestellingen gewoon aankomen. Helaas zien wij de laatste weken regelmatig klanten die nog niet de juiste maatregelen genomen hebben voorafgaand aan de vakantieperiode.

Het beheer van je website

De meest concrete tip die we je kunnen geven is het maken van duidelijke afspraken over het beheer van je website of webshop in deze periode. Dit geldt zowel voor de webshop-eigenaar als voor de technisch beheerder. Denk er dus goed over na wie het technische onderhoud van je website op zich neemt tijdens de vakantie.

De afgelopen week zagen we bijvoorbeeld al veel shopeigenaren die problemen hadden met hun website, maar hun technisch beheerder niet tijdig konden bereiken. Shopeigenaren zagen hierdoor hun webshops niet of verminderd bereikbaar. Vervelend, want zo liepen zij kostbare omzet mis.

Als shopeigenaar wil je er altijd op kunnen vertrouwen dat hulp voor je klaar staat als je webshop down gaat. Tegelijkertijd wil je technisch beheerder ook niets liever dan tevreden klanten en goed werkende sites. Goede afspraken over het beheer tijdens de vakantie periode zijn hiervoor dus onmisbaar.

Blijft er in de vakantieperiode niemand over die het technische websitebeheer kan doen? Misschien is het dan een goed idee om deze verantwoordelijkheid tijdelijk bij een andere partij neer te leggen. Dit kun je het beste doen in overleg met je huidige ontwikkelpartij.

Op onze website vind je een lijst met Byte-partners die je zeker kunnen helpen, en waar je goede afspraken mee kunt maken over het onderhoud van je site. Denk hierbij aan het up-to-date houden van je CMS-systeem en het installeren van patches en kritieke veiligheidsupdates.

Verder kun je er ook voor kiezen om SLA Plus bij Byte af te sluiten. Hiermee kun je onze 24/7 noodhulpdienst inschakelen wanneer je problemen hebt met je site en je webspecialist niet bereikbaar is. Vooral voor bedrijfskritische webshops geeft dat een veilig gevoel.

Werken op vakantie

Wil je aan je website werken op je vakantieadres? Dan zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Kwaadwillenden liggen immers altijd op de loer. Het is daarom verstandig een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen.

Zorg bijvoorbeeld dat je op een veilige manier inlogt en gebruik maakt van veilige verbindingen. In het Kennisbankartikel Veilig je website beheren op vakantie lichten we nog een aantal eenvoudige maatregelen toe, die je helpen veilig te werken aan je sites vanaf je vakantieadres.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken