Noord-Zuidlijn button

Byte 1 april grap: Noord-Zuidlijn button Service Panel

Byte zou Byte niet zijn als we 1 april zomaar voorbij zouden laten gaan zonder actie of grapje. Gisteren aan de lunchtafel werd er dus hard gebrainstormed over hoe we onze klanten vandaag even goed wakker zouden kunnen schudden. Na wat ideetjes heen en weer en handige Service Panel trucjes, was het idee vanochtend klaar. Meteen hebben we een nieuwtje de wereld in gebracht over de gevolgen van Noord-Zuidlijn boringen die gepland zouden staan deze zomer. (Eigenlijk niet eens zo ver gezocht, want die boringen hebben er al voor gezorgd dat de deuren hier op kantoor regelmatig niet meer open willen door lichte verzakkingen.)

Gniffelend hebben we vanochtend dus meteen een berichtop de site gezet en een mailing eruit gestuurd met het bericht dat wegens 50% capaciteit de sites niet optimaal zouden kunnen draaien. Om toch zo’n goed mogelijke service te leveren zou men kunnen kiezen tussen ofwel een snelle site, maar dan monochrome weergave, ofwel een normale weergave, maar dan op halve snelheid. Het hele bericht lees je hier.

De keuze kon makkelijk online kenbaar worden gemaakt via het Service Panel:

keuzevoorkeur

Na het aangeven van de keuze, komt dan uiteindelijk het verlossende bericht dat het om een grap gaat en de sites natuurlijk geen last zullen hebben van de boorwerkzaamheden aan de Noord-Zuidlijn:

Nu, een kleine twee uur later, zijn we al overspoeld met reacties. Over het algemeen erg leuke en grappige reacties! Soms twijfelen we of een reactie of vraag serieus bedoeld was, waarna we er na een telefoontje achter komen dat we gewoon terug gefopt worden…

Om iedereen een beetje te laten delen in onze actie, zullen we morgen de keuzestatistieken en een greep uit de reacties op onze blog plaatsen. Veel leesplezier verzekerd…  🙂

We horen trouwens ook heel graag over andere 1 april grappen, dus als je een leuke actie bent tegengekomen of er zelf een hebt uitgevoerd, laat het ons weten!

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken